impressionisme

Páginas: 3 (528 palabras) Publicado: 12 de febrero de 2015
Impressionisme

Descripció de les característiques principals del moviment artístic escollit. S’ha d’explicar d’una forma breu.
L’impressionisme és un moviment principalment pictòric nascut aFrança , que sorgeix a finals del segle XIX. Va aparèixer com a reacció en contra de l'art acadèmic i és considerat com el punt de partida de l'art contemporani. Els pintors impressionistes retratavenobjectes d'acord a la impressió que la llum produeix a la vista i no segons la suposada realitat objectiva.
Les característiques de l'impressionisme són molt clares i intenten plasmar més quequalsevol cosa la llum i els efectes d'aquesta en els paisatges i moments agradables de la vida, sense restar el protagonisme al “allò” que reflecteix.
El paisatge acostuma ser el tema principal de lesobres impressionistes, aquest paisatge ofereix una visió on tots els interessos dels impressionistes es veuen concentrats, com l'aire lliure, el contacte amb la naturalesa, la trobada amb la llum,etc.
Pel que fa la tècnica emprada, els impressionistes es caracteritzen per utilitzar una tècnica ràpida, de llargues pinzellades carregades de pintura. Es diu que els últims quadres de Monet no sónpintures, sinó més aviat escultura sobre el llenç.
En quant als colors, és significatiu el que els impressionistes eliminin de la seva paleta el color negre, ho fan perquè observen que les ombresmai són negres, sinó acolorides. Passa el mateix amb el blanc, aquest blanc tant ideal no existeix, sinó que la llum ho carrega de milions de matisos diferents. Els impressionistes aposten pel colorpur, encara que poden permetre's barrejar-los directament sobre la superfície del llenç.
Per últim, i una de les principals característiques de la pintura impressionista es l’absència de perspectiva.Aquesta escola practica la pintura plana i dimensional perquè realment així és com percep les coses la nostra retina.



Descripció de les obres que es presentin. S’haurà de presentar 1 obra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Impressionisme
  • Impressionisme Musical
  • Impressionism
  • Impressionism
  • Post Impressionisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS