IMPUESTO SOBRE LA RIQUEZA

Páginas: 8 (1760 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013

Enunciat

Exercici 1

Digues si són certes o falses les següents afirmacions i explica raonadament la veracitat o falsedat. En el cas en què una part de l'afirmació sigui falsa i una altra veritable especifica-ho:

1. Els impostos reals s'anomenen així perquè prenen en consideració la realitat de cada subjecte passiu. Falso, son los impuestos personales los que tienen en consideraciónlas circunstancias personales.
2. L'impost sobre la propietat és un impost parcial perquè grava la totalitat dels béns immobles dels quals el subjecte passiu n'és el titular. Cierto, ya que graba la totalidad de los bienes inmuebles y solo parte de los bienes mobiliarios.
3. L'impost sobre transmissions oneroses grava el valor net dels béns transmesos. Falso, ya que graba el valor bruto de lastransmisiones.
4. Si les empreses fossin subjectes passius de l'Impost sobre el Patrimoni s'estaria produint una doble imposició. Cierto
5. Una parella que obtenen rendes tots dos subjectes a gravamen, poden tributar per separat a l'IRPF i conjuntament a l'Impost sobre el Patrimoni al ser copropietaris del seu habitatge (únic bé subjecte a l'impost). Falso, deben hacerlo de la misma forma que enel IRPF al tratarse de un impuesto complementario.
6. A l'impost sobre Successions en la modalitat de participacions hereditàries, la base imposable és el veritable valor del cabal de l'herència. Falso, en la modalidad de participaciones hereditarias la suma de las bases imponible de todos los herederos forma el cabal de la herencia.
7. Podem dir que l'Impost sobre Successions acabadesincentivant la inversió. Cierto, al grabar la formación de capital desincentiva el ahorro, perjudicando directamente la inversión.
8. L'Impost sobre Transmissions Patrimonials ajuda a evitar l'evasió fiscal de l'Impost sobre Successions. Cierto, de no existir el ITP nadie pagaría el impuesto de sucesión, ya que la herencia se dejaría en vida.

Exercici 2

Primera part

A partir del següent quadreresum de les diferents característiques dels impostos sobre la riquesa indica quines no corresponen en realitat a l'impost indicat i explica perquè.


General-
Parcial
Personal-
Real
V. brut-
V.net
Propietat-
Transmissió
Periòdic-
Ocasional
Complem. -
No Complem.
I. Patrimoni
I. Successions
I. Donacions
I. Propietat
I. Trans. Patr.
Parcial
General
General
Parcial
ParcialPersonal
Personal
Personal
Personal
Real
Brut
Net
Net
Net
Brut
Propietat
Transmissió
Transmissió
Propietat
Transmissió
Periòdic
Ocasional
Ocasional
Periòdic
Periòdic
Complementari
No complementari
No complementari
Complementari
No complementari


El impuesto sobre el patrimonio tiene carácter general, ya que en principio afecta a la totalidad de la riqueza, a pesar deexistir algunas excepciones. Además el impuesto se calcula sobre el valor neto.
Impuesto sucesión y donación características correctas.
El impuesto de la propiedad es de carácter real, ya que solo tiene en cuenta la propiedad del bien. Para el cálculo del impuesto se tiene en cuenta el valor de la propiedad sin tener en cuenta las cargas, ejemplo IBI. Se trata de un impuesto no complementario alIRPF, hay que pagarlo independientemente del IRPF.
EL impuesto que grava la transmisión del patrimonio es de carácter ocasional, ya que hay que pagarlo solo cuando se produce una transmisión de patrimonio y no periódicamente.


Segona part

Identifica en el següent enunciat els fets imposables susceptibles de ser gravats mitjançant un impost sobre la riquesa tot especificant el subjectepassiu i la varietat impositiva concreta:

En Marc ha decidit crear una empresa de venda d'articles per internet. Per aquest motiu ha constituït una S.L.U amb un capital inicial de 10.000€. D'aquests, 5.000€ li ha donat la seva mare i 5.000€ els ha obtingut per la venda del seu vehicle. Al cap d'un temps el negoci li va molt bé i decideix ampliar el capital i vendre les participacions a una altra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • informacion impuesto a la riqueza
  • Impuesto De La Riqueza DEFINITIVA
  • Ensayo sobre la riqueza de las naciones
  • Ensayo Sobre La Imposiciona La Riqueza
  • Imposición sobre la riqueza
  • Ensayo sobre Colombia y sus riquezas
  • sobre la riqueza de las naciones
  • elementos estructurales del impuesto ext riqueza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS