“In a savage land”

Páginas: 3 (636 palabras) Publicado: 19 de enero de 2011
FITXA TÈCNICA DE L’AUDIOVISUAL
Títol: En una tierra salvaje. Títol original: “In a Savage Land”
Director: Bill Bennett
Producció: Jennifer Bennet, Bill Bennet, Mikael Borglund, Gary Hamilton,Brenda Pam y Sandra Schulberg.
Any: 1999
Durada: 115 min.
-------------------------------------------------

COMENTARI
Amb aquesta pel·lícula el director mostra les deficiències dels estudisantropològics realitzats exclusivament per homes. Ells només s’interessaven per la vida dels homes, per la feina dels homes, pels rituals dels homes... Així mateix, exalta la incorporació de la dona a lainvestigació.
Fins a la incorporació de la dona en l’antropologia de camp no s’obtenen dades etnogràfiques completes de cap dels grups humans estudiats, ja que les dones en formen part, són la meitat, ien canvi no se les tenia en compte. Tanmateix, es mostra aquest masclisme en la relació de la parella protagonista, on a ella, tot i haver-se format amb estudis universitaris, com qualsevol home, lipertocaven les feines de menys valor dins del seu projecte comú.
Ara bé, la seva visió parteix de l’evolucionisme i fan un tractament de la població d’estudi a partir de la idea que es troba en unafase inicial de formació, que són menys intel·ligents, més primitius... També cometen l’error de no conviure plenament amb ells i participar com a iguals de les seves activitats (viuen apartats en unacabana), ja que així mai poden aconseguir la complicitat suficient per arribar a conèixer la seva realitat. Això pot generar problemes d’intrusisme i conseqüències greus com l’escena en que la donatrobriandesa ha de llençar-se des de dalt d’un arbre per “dignitat”. La intervenció en les societats estudiades ha de ser com a iguals.
Però, els mateixos antropòlegs critiquen també als missionerscatòlics per l’intent de transformació cultural, de civilitzar, cap a un lloc “més alt”, a una societat “pura”. A ells, com a científics, no els interessa que desaparegui una mostra de civilització com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • In a Savage Land
  • In a Savage Land: La Recerca Antropològica
  • Land Grabbing In Colombia
  • Landes
  • lander
  • La La Land
  • La la land
  • La La Land

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS