Incontinencia Urinaria

Páginas: 4 (790 palabras) Publicado: 3 de enero de 2014
Normalment, la bufeta comença a omplir-se amb orina provinent dels ronyons i es va estirant per acomodar més i més orina. S’ha sentir la primera sensació de ganes d'orinar quan hi ha prop d'uns 200ml d'orina, emmagatzemada a la bufeta. Un sistema nerviós sa respondrà davant aquesta sensació d'estirament alertant sobre les ganes d'orinar. Alhora, la bufeta s'ha de seguir omplint.
Dos músculsajuden a controlar el flux d'orina:
El esfínter (els músculs circulars que envolten l'obertura de la bufeta) ha de ser capaç de contreure per impedir l'escapament d'orina.
El múscul de la paretvesical ha de romandre relaxat de manera que la bufeta es pugui expandir.
Quan arriba el moment de buidar la bufeta, el múscul de la paret vesical es contreu o comprimeix per forçar l'orina a sortir de labufeta. Abans que aquest múscul es comprimeixi, el cos ha de ser capaç de relaxar l'esfínter per permetre que l'orina surti del cos

Què és la incontinència urinària?
La incontinència urinària ésla pèrdua involuntària d'orina per la uretra, provocant al pacient un problema higiènic i que en moltes ocasions limita la seva relació social en quantitat y freqüència suficient per suposar unproblema . Pot manifestar-se a qualsevol edat i en ambdós sexes. Però, és més habitual en dones majors de 60 anys

Tipus de incontinència urinària:
Incontinència urinària d'esforç: ocorre durant certesactivitats com tos, esternut, riure o exercici.
Incontinència imperiosa: implica una necessitat forta i sobtada d'orinar. Després la bufeta es contreu i l'orina s'escapa. No té prou temps després desentir la necessitat d'orinar per arribar fins al bany abans d'orinar.
Incontinència per sobreeiximent: ocorre quan la bufeta no pot buidar completament, la qual cosa porta al fet que gotegi.Quines són les seves causes?
Funcionals: fallades en els mecanismes de contenció de la uretra i la bufeta.
Anatòmiques: en la dona, canvis en l'aparell genital i urinari a causa de l'edat o aparició...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La incontinencia urinaria
  • Incontinencia urinaria
  • Incontinencia urinaria
  • INCONTINENCIA URINARIA
  • Incontinencia urinaria
  • incontinencia urinaria
  • Incontinencia Urinaria
  • incontinencia urinaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS