INDEPEND NCIA NO

Páginas: 2 (321 palabras) Publicado: 9 de abril de 2015
Independència NO



Ara mes que mai el tema de la independència té més força a Espanya que fins i tot la crisi, però això vaig a dictar tres raons per les quals ensperjudicaria a TOTS la independència del poble Català.

1- Falta d'arguments decisius i de pes.

Penso que si es pot exhibir un període llarg com a estat independent en una època, aixòseria un bon argument, però Catalunya mai ha sigut regne a part d'Espanya, sinó que al incorporar-se a Aragó, Ramon Berenguer IV no era Rey de Catalunya, sinó comte de Barcelona,Osona i Girona; ni de Pallars, Empúries, ni osona. Escòcia és un exemple, el qual fins l'any 1707 SI va ser un regne independent.
Per això crec que no hi ha raons suficients perquèCatalunya sigui un estat independent.

2- Implicació de Catalunya a Espanya

La implicació de Catalunya a Espanya sempre a estat molt present, fins i tot, Tàrraco va ser lacapital de la Hispània romana i Barcelona de la visigoda, abans de Toledo. L'única guerra separatista va ser la dels segadors a causa d'una monarquia en crisi. Per tant, es podria dirque el separatisme és modern, d'escassament un segle.

3- Impacte econòmic

Des del meu punt de vista i des de la majoria de ciutadans tant espanyols com catalans, això serianefast per l'economia de TOTS. La majoria de les exportacions catalanes, per no dir totes, són a Espanya, i el major importador també, per tant és una ajuda mútua, si noestiguéssim, així hauríem de comprar més car i vendre més barat els productes. Cal destacar que per no ser part de la unió europea no comptaria amb el seu ajut, tant econòmic com social.Penso que n'hi ha moltes raons més però no acabaria mai, en definitiva Espanya som tots i hem de tornar a fer del nostre país una gran potencia com ho era abans, TOTS JUNTS.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • independeica
  • Independen
  • INDEPENDE
  • LA RESIST NCIA
  • Normas Nci
  • Movimiento Independista
  • levantamientos independistas
  • Lideres independistas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS