independència catalunya

Páginas: 2 (456 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2014
Índex
-Conseqüències econòmiques
-Moneda
-Empreses
-Unió Europea
Deute
Productes
Fuga de capitals











Conseqüències econòmiques:
Si la constitució no es canvia i Catalunyaes fa independent el banc d’Espanya el que ha dit, que la independència per a Catalunya significaria la seva pèrdua de tot perquè tindria que abandonar la eurozona i crea la seva pròpia moneda peròel seu deute l’hauria de pagar en euros.
Endeutament del nou país seria del 21% i el seu super hàbit fiscal del 4% i al final el deute del PIB pujaria fins a un 75,5%, això implicaria un ruïna per aCatalunya. Moltes empreses sortirien de Catalunya per instalar-se a España per poder comerciar amb el mercat europeu, l’exessiu endeutament perdria la protecció del MEDE i del programa de compra debonos del BCE.
La nova moneda catalana es desgraciaria enormement, es produirien fuges de depòsits anticipant la conversió de depòsits en una divisa domestica mas dèbil.
Moneda:
La comissió europeaja va anunciar que si Catalunya acaba sent un estat independent i surt de la UE podria utilitzar l’euro com a moneda negociant amb els membres de l’euro zona però no participar en les institucions iimplicaria automàticament a sortir de la unió europea.
Existeixen països que tenen l’euro com a moneda i no estan integrats a la UE com Mónaco, Andorra, el Vaticà i San Marino que tenen que comprar elsbitllets i encunyar monedes de curs legal a l’euro zona.
També estan Kosovo i Montenegre que tenen que comprar els bitllets i monedes en bancs comercials.
Si fan la pròpia moneda catalana perdriamolt valor amb la moneda del euro i el dòlar que portaria a cap grans perills com: inflació disparada i encariment dels deutes que famílies, empreses i institucions públiques tenen perquè seguirienhavent de pagar amb euros.
EMPRESES:
Si Catalunya no formés part de l’EEE les mercaderies espanyoles que volguessin sortir cap la UE haurien de pagar aranzels. El mateix passaria amb les mercaderies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • catalunya independent
  • Catalunya y su independencia
  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • L'independéncia de Catalunya.
  • Aus De Catalunya
  • origenes de catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS