India contra novartis

Páginas: 3 (639 palabras) Publicado: 30 de enero de 2012
El govern de la India contra Novartis
El 1970 la India va decidir començar a fabricar medicaments genèrics sense pagar a occident per les patents d’aquets saltar-se així qualsevol tipus denormatives al·legant causes humanitàries i de sobirania. La India és el segon productor del món de genèrics. També són d'origen indi el 91% dels antirretrovirals (ARV) amb els quals els nens dels països endesenvolupament lluiten contra la SIDA.

La India te un mercat potencial de 1.000 milions de persones i produeix el 22% de la producció mundial. Es tal la gran dedicació de la India als medicamentsgenèrics per ajudar a les persones mes necessitades que gracies a l’excel·lent preparació dels investigadors indis i la gran competència (nomes per tractar el VIH hi ha més de 50 productes) han provocatel desenvolupament de bones i barates alternatives a les medicines patentades del Primer Món. D'igual eficàcia i menor preu, les medicines índies han desplaçat a bona part de les occidentals en uncentenar de països menys desenvolupats que han pogut oferir tractaments als seus que abans els estaven vetats per raons econòmiques.

A l’any 2005 després de 10 anys de pressions i negociacions la Indiava modificar la seva legislació per acceptar les patents sobre medicines que realment suposessin un nou tractament, no pas per les medicines patentades abans.

Las pretensions de Novartis eren quese li permetés patentar a la India un dels seus medicaments contra el càncer anomenat Glivec® i també impugnar l'apartat 3d de la llei de patents de l’India que impedeix patentar productes que no sónnovetats, sinó simples variants, com és el cas. Novartis argumenta que el Glivec (imatinib) és un medicament innovador i que s’està utilitzant des de 2001, per la qual cosa no es podria dir que no fosuna novetat, com va decretar l'oficina Índia de patents. A més també diu que és una empresa responsable que té activitats filantròpiques a favor d'afectats per malalties tropicals i de

suport...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los indios de pasto contra la republica
  • La lucha contra el indio
  • Los indios de pasto contra la república
  • LOS INDIOS DEL PERU CONTRA LA CONQUISTA ESPAÑOLA
  • Alzamientos Contra Las Tributaciones Indios Y Mestizos
  • Los indios de pasto contra la república
  • India, coraje contra destino
  • Las viudas en la India ¿castidad contra erotismo?

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS