India la joya de la corona

Páginas: 3 (663 palabras) Publicado: 18 de abril de 2013

1-Abans que arribessin els europeus l’Índia estava sota el domini mongol. Primer, els anglesos van entrar al país amb permisos per al comerç en algunes zones. Primer se n’ocupava una companyiaprivada que exportava productes exòtics a Europa, i, a poc a poc, els anglesos van anar controlant territoris més extensos, gràcies als tractes amb els maharajas que dominaven la zona.
2-La companyiabritànica, va començar a reclutar un exèrcit de soldats indis anomenats sipais. Aquests, eren obligats a greixar les armes amb greix de porc i de vaca, cosa que ofenia les seves creences, i també, elsanglesos es posaven a governar en els territoris quan un rei indi moria sense descendència. Un cop oprimida la revolta, l’Índia es va convertir en una colònia britànica, es va exiliar l’últimemperador mongol i el govern d’Anglaterra va prendre el control del comerç indoeuropeu.
Sipais indígenes i capità britànic.
3-Als britànics els interessava l’Índia majoritàriament per la seva gran riquesa iextensió, però també per el prestigi que donava tenir colònies i per la creença que els europeus eren una raça superior. Per tot això, l’Índia era anomenada pels anglesos “La joia de la Corona”.4-L’imperi Britànic feia servir la mà d’obra barata de la població indígena per la manufactura de productes industrials. També els explotaven en plantacions i en mines. Hi havia una gran quantitatd’indígenes pobres, i que cobraven uns dos penics al dia, cosa que els feia una vida difícil i gens luxosa. A més, els conreus de subsistència havien estat substituïts per conreus de productes rendibles, iaixò provocava la fam. A l’Índia, van morir entre 30 i 40 milions de persones a causa d’aquest fet, durant l’últim terç del segle XIX.
5-Dadabhai Naoroji era un polític de la Índia del segle XIX , queva formar part de la cambra dels comuns en el parlament britànic, i en el seu llibre, va dir que: ”Estava a la vostra mà poder evitar la fam, si haguéssiu complert el vostre deure, com un govern...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Joya De La Corona
  • Joyas De La Corona
  • La incorporacion de las indias a la corona castellana
  • La incorporación de indias a la corona castellana
  • Las joyas de la corona
  • joya
  • Joya
  • joyas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS