India

Páginas: 4 (920 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2012
Durant l'ocupació de l'Índia i Bengala, l'imperi britànic es va encarregar d'acabar amb la competència que suposava al seu comerç la indústria tèxtil local, de més qualitat que la britànica. Avui endia l'Índia segueix patint en gran manera les conseqüències de la destrucció de la seva poderosa indústria tèxtil dins del que els britànics denominaven "mercat lliure".

Per a la majoria de lagent, quan pensa en l'Índia d'avui, una de les primeres coses que els ve al cap, és l'extrema pobresa d'aquest país que té una història i una cultura impressionant.No obstant això, la veritable història de l'Índia va ser ben diferent, abans una regió amb zones tremendament prosperes fins a l'arribada, ocupació iposterior annexió del territori a l'imperi britànic.





"Hi havia grans àrea de conreu que produïen un cotó extraordinàriament fi. Tenien un sistema manufacturer avançat per l'època. Per exempleuna signatura índia va teixir una de les banderes del vaixell insígnia d'un almirall anglès durant les guerres napoleòniques. No va ser teixida a les fàbriques angleses, es va teixir en les hindús."[1]

La situació descrita 'Índia
podia fer-se extensible a moltes regions i no obstant això això no duraria molt. Els britànics eren, com els descrivia Adam Smith, meitat soldats, meitat mercadersi no van trigar molt en fer-se amb el control d'una enorme regió que incloïa a milions de persones governades per autoritats militars angleses que al seu torn es van valer d'un reduït grup demercenaris indis i tropes angleses per sotmetre-les.

Adam Smith va condemnar en els seus escrits sobre l'Índia l'actitud dels britànics que "van convertir l'escassetat en fam", després de destruirl'economia agrícola, van transformar l'Índia en una immensa plantació de cascall (opi), que tindria com a destí el vast mercat xinès , la qual cosa es va traduir en una tremenda fam, la qual relata Smith en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • India
  • indio
  • los indios}
  • India
  • la india
  • indios
  • India
  • India

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS