indigneu-vos

Páginas: 4 (807 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014
GUIA DE LECTURA DEL LLIBRE INDIGNEU-VOS


1.BIOGRAFIA DE L’AUTOR.
Stéphane Fréderic Hessel va néixer a Berlín, Alemanya, el 20 d’octubre de 1917, i va morir a París, França, el 27 de febrer de2013, als 95 anys d’edat.
Va ser un diplomàtic, escriptor y militant polític francès. Va ser membre de las “Fuerzas Francesas Libres”, i degut al seu origen jueu, va ser capturat i torturat per laGestapo, i va ser reclús dels camps de concentració Buchenwald i Dora-Mittelbau. El seu llibre ¡Indigneu-vos! es una obra de gran popularitat.

Després de la Segona Guerra Mundial, Hessel no vaparticipar com a diplomàtic en la redacció de la Declaración Universal de Derechos Humanos.
El 15 de març de 2009, durant la convenció nacional dels comitès locals de Europe Écolegie en París, juntament ambCohn.Bendit y José Bové, Stéphane Hessel anunciava la seva voluntat de donar suport a les llistes del partit per a les eleccions europees de juny de 2009, amb “l’esperança de veure sorgir unaesquerra impertinent amb pes”, que al cap de vall va obtenir un resultat excel·lent col·locant-se com a tercera força nacional. Des de a les hores el seu compromís amb la formació va continuar.

2. QUE ESLA RESISTENCIA?
És el conjunt de las persones que, clandestinament, s’oposen amb violència als invasors de un territori o a una dictadura.

3. QUINA RELACIO HI HA AMB LA INDIGNACIÓ?
Indignació ésno estar d’acord amb quelcom, i resistència és l’oposició als invasors d’un territori, per tant d’alguna manera les dues paraules són sinònimes, ja que quan amb una cosa no estàs d’acord i t’indignesoposes resistència, ja sigui violenta o
no-violenta.

4. QUINES SÓN LES 2 VISIONS DE LA HISTÓRIA? QUINA
DEFENSA L’AUTOR? PERQUE?
La primera es la que ens diu com la historia es pot veure amb unaòptica hegeliana es la llibertat de l’home que progressa etapa rere etapa , o en la segona visió diu que es la qual els progressos en la llibertat la competitivitat i el consumisme creixent son un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La vos
  • vosa
  • Algo de vos
  • a vos
  • la vos
  • Esto es para vos
  • La Vos Del Invalido
  • La Vos En El Aula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS