inditex

Páginas: 9 (2145 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013

INDITEX, LA GRAN REVOLUCION DE LA FAST FASHION

Inditex és una empresa d’èxit, en l’actualitat és la segona o tercera empresa del món en el seu sector, la distribució de roba de vestir. Zara no solament s’identifica com la marca principal i més coneguda, sinó també com un model de negoci i de gestió, les seves claus d’èxit estan en el nucli del triomf d’Inditex, de la seva consolidació idel seu projecte internacional.
Els principis estratègics de diferent entitat i abast que expliquen l’èxit de l’empresa a forma de resum serien:
Producció Just in time i minimització d’estocs.
Integració i control vertical del negocio: disseny, producció, distribució i comercialització.
Especial atenció als desitjos i evolució del mercat i ràpida resposta dels mateixos.
Oferta molt amplia deproductes i renovació constant de l’oferta.
Molt bona relació disseny-qualitat-preu.
Màxima flexibilitat en la gestió.
Reducció de costos laborals de fabricació mitjançant la subcontractació
Tecnologia punta aplicada a la fabricació, logística, gestió i informàtica.

Inditex va ser creada a partir de la idea original d’Amancio Ortega, president i fundador, que des dels 14 anys està en el mónde la moda, i és un exemple de persona emprenedora, amb grans coneixements de les activitats i dels factors que regeixen el funcionament del mercat. Ha sabut ajuntar a una gran visió de futur la capacitat per veure l’evolució del sector i adaptar-se als canvis abans que ningú. La seva presència activa en el negoci ha generat una cultura d’empresa i de compromís amb tot el seu equip de treball.El 2001 es gestiona la sortida a borsa de l’empresa. La bona organització i gestió fa possible l’èxit i posa les bases perquè aquesta empresa sigui coneguda i reconeguda a escala mundial.
El model de negoci creat per Zara gira entorn de la botiga, a diferència de la concepció tradicional de la botiga com a punt de venda en la que s’acaba l’activitat empresarial, en la filosofia d’Inditex estambé i principalment el lloc on s’inicia el cicle de negoci, que seguirà un itinerari circular, repetitiu i continu, que retorna a la botiga. És el lloc on es concentra la comunicació amb la clientela, principi fonamental de l’empresa, i ho fa com a imatge de marca i producte i també com a principal canal de recepció d’informació de mercat. El cicle de negoci comença amb l’element clau del’activitat econòmica, la informació, en que la botiga és l’eix, a través de la pròpia informació de venda inspeccionada analíticament a diari, tant en lectures positives com negatives, com també en la recollida d’opinions, comentaris i demandes de la clientela. L’element essencial del producte no és el preu, sinó el factor moda que implica: disseny, amplitud d’oferta, rapidesa en oferir el que demana laclientela. El preu es important però ve després.
La ubicació de les tendes és un principi essencial de gestió, és un punt més de la imatge i punt important de la seva estratègia de negoci, caracteritzada per zones cèntriques i àrees comercials de prestigi de grans ciutats, on s’assegura que passen pel davant de la botiga, a peu de carrer, un gran nombre de persones, un requisit seran lesdimensions mínimes que permetin desenvolupar l’interiorisme específic de Zara , fins el punt que la instal·lació de botigues en una ciutat o un país es pot demorar en el temps fins a trobar el lloc que s’ajusti a les exigències.
Les dos grans empreses competidores d’Inditex són les multinacionals Gap In (EEUU) i H&M (Suècia) que encapçalen junt amb Inditex el rànquing mundial de distribució de moda. Lagran característica d’aquest model de negoci es basa en la logística i distribució del producte, que gaudeix d’una distribució excepcional caracteritzada per rotar els productes 2 cops per setmana en les més de 2.000 botigues que tenen obertes, fins i tot en algun cas la distribució es diària, que es fa possible gràcies a la ràpida informació que tenen de les necessitats de cada botiga.
Les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Inditex
  • Inditex
  • Inditex
  • Inditex
  • inditex
  • INDITEX
  • Inditex
  • INDITEX

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS