industria

Páginas: 2 (307 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2014
6.Incidència de la Revolució Industrial a Mallorca.
La principal activitat econòmica continuava essent l'agricultura tot i que va experimentar notables canvis al llarg del segle XIX.Els conreus tradicionals varen disminuir davant la vinya. Es produeix una certa industrailització basada en petits tallers que aniran evolucionant cap a fàbriques que empraven la màquina devapor. La producció se centrà en el tèxtil, la transformació de productes del camp i posteriorment en el calçat.

7.Vocabulari

Demanda: una producció excessiva, fa baixar els preusi,per tant els beneficis.Els empresaris, redueixen la producció per reastablir l'equilibri. Si la demanda supera a l’oferta, els preus pugen i estimula als empresaris a produir més.Propietat privada: es una propietat que pertany al seu propietari. Hi pots expulsar-ne els pagesos i fer les transformacions que vulguis.

Guaret: És una pràctica agrícola ancestral per tald'evitar esgotar el sòl, i estava lligada amb el sistema de rotació de conreus. Es basava en deixar en repòs les terres durant un temps per obtenir millors conreus en la pròximaproducció.

Sistema Norfolk: Sistema que permetia no deixar cap tros de terra en repos (guaret) i obtenir conreus herbacis per alimentar el bestiar.

Divisió de treball: Es la divisió de laproducció d’un objecte. Cada obrer intervé només en una petita part del procés de producció.

Proteccionisme: És la defensa de les indústria nacional mitjançant imposts sobre lesimportacions.

Economia de mercat: La gent ja no produeix per a l'autoconsum, sinó per a la venda en mercats cada vegada més amplis.

Taylorisme: Consisteix en la fabricació en cadena és a dir,la divisió del procés de producció en tasques molt específiques.

Fabricació en sèrie: Consisteix en la fabricació de d’un objecte repetides vegades mitjançant màquines precises.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Industria
  • La Industria
  • las industrias
  • industrias
  • industria
  • industrias
  • industria
  • Industrias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS