Industrialització.

Páginas: 7 (1724 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2011
INTRODUCCIÓ:
-Concepte d’industrialització:
Procés mitjançant el qual una economia predominantment agrària o minera, amb baixa capitalització i escassa tecnologia, passa a produir predominantment béns manufacturats amb un major valor afegit. El concepte d'industrialització engloba per tant un ampli procés històric que, iniciat per Anglaterra durant la Revolució Industrial, va anar expandint aaltres països i continents al llarg d'un dilatat període, continuant en l'actualitat sota formes diferents
- Característiques d’Alcoi com a primer nucli industrial i inicial del moviment obrer :
La transformació econòmica de Alcoi ( de agrícola a industrial) va comensar a partir del S.XVIII. Aquest procés fou determinat per una sèrie de factors endògens. La ciutat d’Alcoi al ser un terreny secno hi havia molta agricultura, causí tot el terreny era forestal. La get treballava e tallers artesanals que estaven situats als carrers estaven situats als carreres i cada u treballava la seua especialitat. Mes avant els burgesos d’Alcoi van invertit en la industria ja que la terra era molt pobra i no era rentable , al implantar-se la industrialització van anar eliminan-se els petits tallers is’establiren les industries, així va comensar el moviment obrer.

1. SÍNTESI DEL PROCES D’INDUSTRIALITZACIÓ A ALCOI:
- Factors físics i econòmics:
Abans en Alcoi els camps i les terres que la major part de gent cultivava eren de seca, la majoria de terratinents no cultivaven enquestes terres perquè la majoria de voltes no els resultava rentable sembrar en aquestes terres. Molts dels burgesosAlcoians van pensar que podrien situar gran industries al voltant dels rius ja que els podria ser de gran ajuda, per que es una font d’energia inesgotable. Especialment va començar a industrialitzar-se on esta situat el pont de” La maria cristina”. També es va pensar en que hi hauria molta gent per a la feina ja que als pobles del voltant la terra també era de seca i anirien a treballar a lesfabriques.
-Primeres fabriques:
Alcoi es va produir la creació de la casa social de la fabrica de draps, per ajudar als petits taller que hi havien amb la creació dels gremis teixidors. El principal problema d’aquesta industria era la manca de primeres matèries i unes comunicacions difícils per el aïllament del poble. Aquesta manca de matèries obligava a treballar amb matèries de baixa qualitati que aquests productes anaren dirigits a mercats de escàs poder adquisitiu. Les fabriques d’alcoi es van especialitzar mes que res en el teixit de draps i mantes i en el paper de fumar mes tard.
-Sectors:
L’aprofitament de la seua coca fa favorable les industria tèxtil i paperera.
El sector principal que podem destacar es el del paper de fumar. Alcoi era coneguda per proveir aquest paper atota Espanya i part d’Amèrica. Aquesta industria aporta a Alcoi un gran capital i a una producció elevada del paper que desarrolla una gran producció. L’empresa mes destacada es papeleras reunidas que donava treball i benestar a una part de la poblacio obrera femenina.
En el sector tèxtil Alcoi es va especialitzar en draps i mantes de poca qualitat, ja que es deia que les mantes de Alcoi fenpudor. En el 1800 el rei Carles IV va concedir per reial cèdula el títol de "Reial" a la Fàbrica de Draps en reconeixement que ella produïa els teixits que utilitzaven els exèrcits reals. Un dels beneficis que acompanyava aquest reconeixement era el de l'exempció del servei militar per a tots els que hi treballaven.
-Evolució durant el s.XIX:
Degut a la elevada producció en el sector industrialAlcoi va patir un gran creixement de la població. Sols en 60 anys la població es va triplicar de ser una població amb 4.832 habitants va passar a ser una població amb uns 14.626 habitants. La població d’Alcoi sempre a anat pujant i baixant segons la feina que hi haguera en les fabriques.
En el segle XIX la indústria tèxtil va assolir el seu màxim desenvolupament, que per una altra banda va fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • INDUSTRIALITZACIÓ
  • Industrialització
  • la industrialització
  • Industrialització
  • La Industrialització Catalana
  • La industrialitzacio de les societats europeas
  • Industrialització d'españa al segle xix
  • INDUSTRIALITZACIÓ I SOCIETAT EN L’ESPANYA DEL SEGLE XIX

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS