Indústria Espanyola Del Segle Xix

Páginas: 3 (738 palabras) Publicado: 3 de enero de 2013
HISTÒRIA
DISTRIBUCIÓ DE LA INDÚSTRIA ESPANYOLA AL SEGLE XIX
El mapa ens mostra la indústria espanyola al segle XIX. El que ens indica és el tipus d’indústria i mineria, les línies de ferrocarrildins el 1865 i la ubicació i les àrees principals d’aquestes.
Per indicar el que hem explicat anteriorment es troba especificat a la llegenda el tipus d’indústria, cadascuna amb un dibuix diferent quefa referència a la seva activitat principal. Per la mineria utilitzen el dibuix d’un vagó amb el símbol de cada element què s’extreu d’aquell territori. Les àrees encerclades són les que indiquen leszones amb més activitat industrial. Les àrees pintades de color lila són les zones carboníferes i les de taronja les zones amb més indústria tèxtil, altres centres tèxtils no tant importants estanmarcats amb un cercle vermell amb un punt negre al mig. Les fàbriques de gas es representen amb petits cercles vermells i, finalment, les vies ferroviàries estan marcades amb línies vermelles.
Les dueszones amb major concentració industrial del segle XIX d’Espanya són Catalunya, on predomina la tèxtil i la fàbrica de gas, i el País Basc, on predomina la siderúrgia i les fàbriques de gas. En aqueststerritoris també hi ha altres indústries. A Catalunya, les altres indústries que s’hi poden trobar són de material ferroviari, drassanes, siderúrgia i de ciment i al País Basc les drassanes i algunazona industrial tèxtil.
Les fàbriques de gas es troben sobretot al voltant de la costa, a les Illes Balears i en punts concrets a l’interior de la península. A les Illes Canàries i Galícia hi trobemdrassanes. Alguns sectors d’indústria tèxtil molt més petits que els de Catalunya les trobem a la Coruña, Béjar Madrid, Sevilla, Málaga i Alcoi. La indústria química no predomina, aquesta es trobaprop de Linares, Flix i Cantàbria. I la siderúrgia també la podem trobar a Astúries.
La mineria està bastant estesa al sud d’Espanya, amb predomini de l’extracció de plom a Múrcia i Linares, però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anàlisi Comparativa De Les Constitucions Espanyoles Del Segle Xix
  • Literatura Valenciana En El Segle Xix
  • Lenguaje en el seglo xix
  • corrents del pensament segle XIX
  • Industrialització d'españa al segle xix
  • ESPANYA I CATALUNYA EN EL SEGLE XIX
  • evolució del teatre català del segle XIX
  • Espanya I Catalunya Al Segle Xix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS