Infancia

Páginas: 6 (1385 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
Estimulació per al fetus
1.Estimulació auditiva
El sentit auditiu es el mes fàcil per a estimular, ja que es pot arribar a tenir una relació mes fàcilment a través de la oïda, hi on arriba una gran quantitat d’informació. Ja que cap a las 24 setmanes ja esta complert l’aparell auditiu.
Els sons que millor percep son els que provenen del medi on es troba, com el ritme cardíac, sorollsestomacals i respiratoris de la mare. Encara que també capten sons externs. L’estimulació auditiva del fetus es realitza principalment a partir de la musica, cançons, comunicació verbal (parlar, llegir, contar histories...) sons naturals (mar, ocells,...) i sons mecànics (campana, timbre,...).

2.Estimulació visual
L’estimulació visual es la menys freqüent, ja que el estímul no arriba al fetus demanera correcta (de manera amortiguada).
El fetus es troba amb els ulls tancats fins a les 26 setmanes y les reaccions motrius del fetus cap a la llum comencen a partir de la 16ª setmana. El tipus de llum que li arriba al fetus poden ser ; llum de flash i amb fonts mòbil de llum (llanterna).

3.Estimulació tàctil
L’estimulació tàctil prenatal pot consistir en acariciar el ventre de la mare,fer una massatge amb les mans o amb aigua amb certa pressió i realitzar fregaments amb la punta dels dits o amb palmades suaus.
El massatge, les carícies poden tenir una utilitat cognitiva com pot ser ajudar a que el fetus comenci a discriminar entre la seva pròpia cinètica corporal i la que prové del exterior i influeix sobre el. A traves de les carícies relaxa al fetus i proporciona benestari a mes estimulen el procés de mielinització, afavoreixen el funcionament respiratori, cardiovascular i gastrointestinal.
La pell ens defensa de les agressions externes, metabolitza diverses substancies a traves de la transpiració, ajuda a regular la temperatura corporal i es un òrgan sensorial molt extens que ens posa en contacte amb les coses i amb les persones.
A les 32 setmanes, lasensibilitat tàctil ja es pot donar per complerta, en conseqüència el fetus comença a respondre a estímuls tàctils procedents del estímul uterí i del propi cos.

4.Estimulació vestibular
El sistema vestibular es localitza l’oïda intern i es el que controla l’equilibri. La millor manera d’estimular aquest sentit es que la mare camini o nadi, així modifica la seva posició i la del fetus en l’espai. Elfetus es manté quiet mentre la mare es mou i quan la mare es queda quieta el fetus es mou.
Durant la 8ª setmana de gestació comença a desenvolupar-se la sensibilitat vestibular.
Els procediments mes comuns utilitzats per a la estimulació son el massatge amb aigua, balanceig al balancí, natació, bicicleta i ball lent i suau.

1. Tècniques i procediments per augmentar el benestar de lagestant i del fetus.
Els objectius de aquestes tècniques son:
 Crear una atmosfera tranquil·la, atractiva i variada per a eliminar l’estrès.
 Ajudar-la a gaudir del període d’embaràs.
 Potenciar els seus sentiments, tant la seguretat física com la emocional (autoestima,..).
Intervenció

1.1 Tècniques de relaxació.
El més important d’ aquesta tècnica es el descans, tenint una musica defons apropiada i tranquil·lament pensar en el futur bebè, un massatge que pot ser útil tan per la gestant com pel fetus, i arribar a un benestar tant físic com mental. Aquesta rutina seria recomanable de 10 a 15 minuts per dia i haurien de participar en aquesta ambdós membres de la parella i compartir els seus pensaments o dubtes del nou vingut.
1.2 Estimulacions dirigides a la gestant.
Elsbanys relaxants, les carícies i massatges, passejos, natació, ball...en són varies les estimulacions que en pot fer la gestant per tal de tenir un desenvolupament i una estimulació per a la maternitat . Cada activitat cobreix un objectiu per a la gestant, o mes d’un.

1.3 Exercicis per al enfortiment de l’autoestima i de la confiança en sí mateix.
L’embaràs ocasiona canvis en el comportament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • infancia
  • Infancia
  • infancia
  • Lo que fue mi infancia
  • infancia
  • infancia
  • infancia
  • infancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS