Infancia

Páginas: 4 (797 palabras) Publicado: 22 de diciembre de 2014
Criteri d’actuació docent
Aquest criteri implica una sèrie d’actuacions on l’objectiu principal recau en fer una atenció individualitzada de l’infant, dissenyant i planificant tot un seguitd’activitats per aquells alumnes que no presenten una bona salut psicològica, entenent per aquesta, l’estat de benestar i equilibri emocional (com ara autoestima i autoconcepte positius, establiment derelacions afectives de qualitat...). Es per això que el docent ha de presentar tot un seguit de competències com ara la competència de resolució de conflictes que implicarà donar resposta a aquellesnecessitats que presenta l’infant per igual, invertint un cert temps per a cadascun dels infants.

Per altra banda també es important que el mestre sigui conscient que tots els nens i nenes són diferentsi per tant fomentar una màxima igualtat d’oportunitats, tenint en compte que existeixen diversos factors que poden actuar com a promotors d’una manca de salut psicològica (factors de risc) i altresque l’afavoreixen (factors de protecció). Llevat de l’existència d’algun trastorn o problema de salut psicològica el nen té altres habilitats i competències que es molt important que es potenciïn idesenvolupin per motivar a l’infant i alhora reduir aquelles que limiten el seu desenvolupament, per això serà molt important que el mestre doni confiança i seguretat a l’infant. Per dur a terme totaquest seguits d’activitats, s’ha de fer un anàlisi o diagnòstic de la situació de cada infant a partir de la posada en pràctica de diferents estratègies primària, secundària i terciària.

Una vegadas’ha detectat aquest trastorn s’ha de tenir una bona comunicació entre família i escola per intentar normalitzar-lo dins de l’aula i ajudar-lo a través d’altres professionals.

En el moment deplanificar activitats s’ha de tenir en compte la inclusió d’aquestes activitats al currículum escolar adaptat al nen i al grup d’infants, i evitar d’aquesta manera la discriminació.

La majoria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • infancia
  • Infancia
  • infancia
  • Lo que fue mi infancia
  • infancia
  • infancia
  • infancia
  • infancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS