Infant Amb Autisme

Páginas: 6 (1487 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
Els casos

Contextualitzar l'activitat:
Unitat didàctica 1, habilitats adaptatives i desenvolupament.

Descripció:
Es reparteixen una serie de casos, concretament deu. Aquests expliquen un seguit de comportaments que nosaltres hem d'analitzar i relacionar amb les habilitats adaptatives. Aquesta activitat es realitza per parelles i després d'analitzar el cas, s'exposa de manera global pera que tothom pugui dir la seva opinió.

Relació dels continguts:
Les habilitats adaptatives, són les que s'adquireixen al llarg de tota la vida. Això significa que l'aprenentatge i el desenvolupament d'aquestes activitats es un procés continuu que s'inicia al naixement i es va perfeccionant amb el temps, especialment en els períodes crítics definits per la psicologia evolutiva. La importànciade potenciar aquests aprenentatges determinarà el grau d'autonomia de la persona.

- De 0 a 6:
És un periode crític. En aquest s'inicien alguns hàbits, com el de l'autocura i la comunicació. En aquesta edat trobem canvis molt importants com:

-La comunicació: comença en el mateix moment del neixement. Aquí correspon un dels seus primers nivells de comunició, principalment cap a la mare i elfetus. Durant els primers anys, el nadó adquireix competències lingüístiques bàsiques per a expressar-se, compendre emocions, sentiments, succesos o coneixements.
Apren a utilizar un instrument bàsic per a relacionar-se amb el seu entorn. Un cop finalitzada l'etapa la comunicació oral ja té que estar adquirida.

-Les habilitats socials: aqui s'inicia la conducta prosocial. Comença a serconscient de que hi ha un altre sexe oposat, i també de la acceptació dels demés i ser acceptat per aquests.
Comença a ser conscient que hi ha una regles, tot i que a vegades hi ha conflictes amb elles, sobre tot con és contradiuen amb el que ell/a vol o pensa.

Per últim és comença a assumir la identificació personal i el rol sexual. També ha de ser capaç d'adaptar la seva conducta a lessituacions.

-L'autodirecció: haurà de començar a seguir unes regles que estan imposades per un adult. Haurà de ser capaç de recollir i endreçar la seva habitació, tenir cura, demanar i acceptar ajuda si la necessita.
També comença a buscar estratègies i habilitats per a defensar allò que vol.

-Cura personal: és una ètapa important, ja que l'ajuda de l'entorn familiar fa que pugui aprendre perell mateix a fer els seus hàbits personals. Al finalitzar aquesta etapa, haurà de ser capaç de vestir-se i desvestir-se sense ajuda, col·laborar en la seva higiene personal, menjar sense ajuda i tenir controlat els esfinters.

-Salut i seguretat: ha de conèixer algunes normes sencilles sobre l'educació vial, i saber quines actuacions ha de tenir davant les situacions de risc, com per exemple noposar els dits als endolls, no enfilar-se a les finestres etc.

-Oci: és començarà a veure allò que li agrada i li deixar d'agradar. Tindrà interés per les activitats lúdiques i començarà a jugar i compartir amb els demès.

-Vida a la llar: és participa i es col·labora en les tasques de casa.

De 6 a 12 anys:
Al finalitzar aquest període, es continuen consolidant aspectes d'àrees comlas de academico-funcionals i de la vida a casa.

Comunicació: El nen adquireix tota la seva capacitat oral, escrita i gestual. No deu tenir ningun problema per expressar les seves emocions, sentiments i entendre els dels demés.

Cuidat Personal: No deuen presentar problemes respecte al cuidat personal. Té que ser capaç de vestir-se i desvestir-se sense ajuda, mantenir la seva higiene i la sevaaparença física. També té que ser capaç de regular la seva ingesta d'aliments i begudes i ha de dominar l'us dels instruments relacionats amb el menjar

Habilitats de la vida a la llar: Té les tasques de mantindre els seus espais i objectes personals nets i ordenats. Pot col·laborar en l'elaboració de menjars i assumir algunes responsabilitats familiars. També pot assumir la responsabilitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hermes Amb Dionis Infant
  • Hermes Amb Dionis Infant
  • Hermes amb Dionís Infant
  • Estatua Hermes Amb Dionís Infant
  • 03 Hermes Amb Dioni S Infant 51
  • Prax Steles Hermes Amb Dion S Infant
  • Hermes Amb Dionís Infant
  • AMB

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS