Infart de miocardi

Páginas: 19 (4577 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2014
Infart de miocardi
Infart miocardíac
Infart miocardíac
Classificació i recursos externs

Diagrama d'un infart miocardíac (2), després de l'oclusió (1) d'una branca de l'artèria coronària esquerra (LCA).
CIM-10
I21-I22
CIM-9
410
DiseasesDB
8664
MedlinePlus
000195
eMedicine
med/1567 emerg/327 ped/2520
L'infart miocardíac o infart de miocardi, conegut en l'ús col·loquial com a atacde cor, atac cardíac o infart, fa referència a una irrigació sanguínia insuficient, per necrosi del miocardi, produït per una obstrucció en una de les artèries coronàries, generalment a conseqüència de la trombosi d'una d'elles, esclerosada.[1]
Un infart de miocardi és una urgència mèdica per definició i s'ha de buscar atenció mèdica immediata. Les demores són un error greu que es cobra milers devides cada any. El pronòstic vital d'un pacient amb infart depèn de:
l'extensió del mateix, és a dir la quantitat de múscul cardíac perdut com a conseqüència de la falta d'irrigació sanguínia;
la rapidesa de l'atenció rebuda.
Taula de continguts
  [amaga] 
1 Epidemiologia
2 Etiologia
3 Factors de risc
4 Patologia
5 Quadre clínic
5.1 Dolor
5.2 Dispnea
5.3 Altres signes i símptomes6 Diagnòstic diferencial
6.1 Criteris de diagnòstic
6.2 Examen físic
6.3 Proves complementàries
7 Referències
8 Enllaços externs
Epidemiologia[modifica | modifica el codi]
L'infart de miocardi és la presentació més freqüent de la cardiopatia isquèmica. L'OMS va estimar que l'any 2002, el 12,6% de les morts a nivell mundial es devien a una cardiopatia isquèmica,[2] que és la principal causa demort en països desenvolupats i la tercera causa de mort en països en vies de desenvolupament, després de la SIDA i les infeccions respiratòries baixes.[3]
En països desenvolupats com els Estats Units, i entre els que també es troba Espanya, les morts per cardiopaties són més nombroses que la mortalitat per càncer.[4] Les coronariopaties causen una de cada cinc morts als Estats Units i on més d'unmilió de persones pateixen un atac coronari cada any, de les quals un 40% morirà com a conseqüència de l'infart.[5] De manera que un nord-americà morirà cada minut d'un esdeveniment coronari patològic.
A l'Índia la malaltia cardiovascular és la principal causa de mort.[6] En aquest país un terç de les morts durant l'any 2007 es devien a una malaltia cardiovascular, xifra que s'espera augmentarà ipassarà d'un milió el 1990 i 1,6 milions en 2000, a dos milions per a l'any 2010.[7][8][9]
Etiologia[modifica | modifica el codi]
L'infart agut de miocardi s'observa en pacients portadors de cardiopatia isquèmica, ja fos perquè reconeixien tenir aquesta malaltia i estiguessin en tractament, o com un episodi inicial de la patologia. Sol estar precedit per antecedents d'angina de pit inestable,denominació que reben els episodis de dolor toràcic que es fan més freqüents, més duradors i que apareixen amb esforços menors que en l'evolució prèvia, o que no cedeixen amb la medicació habitual.
El miocardi, o múscul del cor, pateix un infart quan existeix una malaltia coronària avançada. En general això es produeix quan una placa d'ateroma que es troba a l'interior d'unaartèria coronària esllaga o es trenca, causant una obstrucció aguda d'aquest vas.
La corona de vasos sanguinis que duen oxigen i nutrients al propi múscul cardíac (artèries coronàries) pot desenvolupar plaques d'ateroma, la qual cosa compromet en major o menor grau el flux d'oxigen i nutrients al propi cor, amb efectes que varien des d'una angina de pit (quan la interrupció del flux de sang al cor és temporal) a uninfart miocardíac (quan és permanent i irreversible).
La presència d'arteriosclerosi en un vas sanguini fa que a l'esmentat vas hi hagi estrenyiments i que en ells es desenvolupi més fàcilment un trombe o coàgul sanguini. Unaembòlia és un trombe que ha viatjat per la sang fins a arribar a un vas petit on s'enclava com un èmbol.
Factors de risc[modifica | modifica el codi]
Els factors de risc...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Infarto al miocardio
  • infarto del miocardio
  • infarto de miocardio
  • Infarto miocardio
  • infarto de miocardio
  • Infarto miocardio
  • Infarto al Miocardio
  • Infarto al miocardio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS