Infermeria

Páginas: 2 (448 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014
Tots els nens rescatats del interior dels murs van ser portats a esglésies i van ser incorporats a famílies catòliques. Anteriorment, Irene, va canviar els seus noms i va guardar els papers a dintred'ampolles que després va enterrar en el pomer de la casa del seu veí, davant de les barraques de la policia alamana. Ella esperava recuperar-los en un futur proper per retornar-los als seu passat.Irene va viure les atrocitats de la II Guerra Mundial pensant en els temps de pau.

Abans de ser lliure i veure la llum, va sofrir l'horror nazi en la seva pròpia persona. El 20 d'octubre de 1943 vaser arrestada a la seva pròpia casa i portada a la presó on va ser brutalment torturada. Va ser sentenciada a mort. Van trencar-li els peus i las cames, però no van aconseguir que els hi revelésinformació d'on estaven amagats els nens. Minuts abans de l'execució, Zegota va aconseguir subornar un guàrdia alemany per salvar Irene de la mort. Finalment va ser alliberada i va pasar a laclandestinitat.

Fins el 1999 no se sabia res de l'Irene Sendler. Després de la Segona Guerra Mundial aquesta dona va viure sense renom, assistint a la gent més necessitada, superant el dol del seu fill Adam iactuant sempre amb discreció com si guardés un secret. Va assegurar no estar arrepentida dels riscos assumits durant la guerra en la que es va enfrontar als nazis en defensa dels drets humans i en elnom de la justícia social. Un grup d'estudiants de Kansas va rescatar la seva història sota l'encobriment de la veritat i donaria a saber la batalla contra les armes, l'odi i la discriminació, difosaen una obra teatral anomenada “La vida en un gerro”. Més tard, els mitjans de comunicació farien ressò d'aquesta història.

Després de molts anys, exactament a l'any 2007, és va reconèixer lesseves actuacions i va rebre numerosos reconeixements rebent el Premi Nobel de la Pau. Un any després va morir.

A més a més d'aquest reconeixement, Irene va obtenir el títol de “Justa entre les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • infermeria
  • infermeria
  • Infermeria
  • infermeria
  • INFERMERIA
  • Infermeria
  • Infermeria
  • infermeria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS