Influència De Les Noves Tecnologies En La Comunicació Escrita

Páginas: 4 (895 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2012
Com influeixen el xat i les noves tecnologies en la comunicació escrita dels estudiants?

Una preocupació constant entre els docents de tots els nivells educatius—i que els porta més d'un mal decap— són les dificultats dels nois i els joves per produir textos escrits. Aconseguir la internalització de convencions discursives, amplitud del llenguatge expressiu i incorporació de les reglesortogràfiques són assumptes que estan al menú de qualsevol aula, i apareixen recurrentment en la sala de professors.
Actualment mestres i professors ensenyen a alumnes que quotidianament manipulen einesinformàtiques amb les quals estan molt familiaritzats: SMS, xat, Twitter, correu electrònic, Facebook, blogs i fotologs, etc., I amb les que produeixen textos, i desenvolupen noves maneres i pràctiquesd'escriptura.
Cada un d'aquests nous espais informàtics d'escriptura té característiques completament diferents. Moltes d'aquestes situacions d'escriptura imposen restriccions. Exigeixen respostesràpides, instantànies, amb moltes abreviatures causa de la reducció del temps que s'empra o la limitació del nombre de caràcters. Paulatinament es van desenvolupar abreviatures que formen part d'un argotcomú, pròpies d'aquests canals de comunicació. S'elimina la correcció i revisió de textos, hi ha força absència de retòrica i es redueix considerablement la sintaxi. Aquestes són llicències queadoptem tots a l'hora d'utilitzar moltes d'aquestes eines, independentment del nostre nivell d'alfabetització i les nostres capacitats per produir un altre tipus d'escriptures.
Indubtablement lesexperiències i situacions d'escriptura es van multiplicar i diversificar. No obstant això, en l'imaginari col·lectiu de molts adults s'assenyala la TV i Internet com la causa principal de l'empobriment delllenguatge i la pèrdua de competències per a l'escriptura.
Al llarg de la història de la humanitat tots els canvis en les tecnologies de l'escriptura han tingut conseqüències en les pràctiques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Influencia De La Tecnologia
  • Influencia Tecnologia
  • Influencia De Las Tecnologias
  • la influencia de la tecnologia
  • Influencia de la tecnologia
  • influencia de la tecnologia
  • Influencia De La Tecnología
  • Les noves tecnologies aplicades al turisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS