Influencia De Rosseau En L'Actualitat

Páginas: 2 (454 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2012
Influencia de Rousseau en l’actualitat

Sota l’influencia de Rousseau, el sentiment i l’emoció van arribar a ser tan respetables com la raó. Hi ha una fe constant en la raó humana.

El quediferencia a Rouseeau de altres autors es que aquest no posa enfasis en el individu, sino en la comunitat; defensa que no es possible entendre al individu de forma aïllada, sino dins de la comunitat ique, dins de aquesta, els individus han de ser capaços d’expressar les seves idees, de deliberar.

Encara que Rousseau va realitzar una gran contribució en el moviment per la llibertat individual i esva mostrar contrari del absolutisme i de la Iglesia i del Estat en Europa, ja que la seva concepció del Estat era la personificació de la voluntat abstracta dels individus.

La seva teoria de laeducació va conduir els seus metodes d’ensenyament intantil mes permisiu i de major orientacio psicologica , i va influir en l’educador alemany Friedrich Fröbel, en el suís Johann Heinrich Pestalozzi ien altres pioners dels sistemes moderns de l’educació.

A traves dels seus escrits, Rousseau va influir de mode decisiu en el romanticisme literari i en la filosofia del sigle XIX. La seva obra tambeesta relacionada amb la evolucio de la literatura psicologica, la teoria psicoanalitica i i l'existencialisme  del segle XX, en particular por la seva insistencia en el tema de decidir-holliuremeny, el seu rebuig de la doctrina del pecat original i la seva defensa de aprenentatge a traves de l’experiencia mes que per l’analisis.

Algunas de les idees del pedagog Jean Rousseaun que han tingutrepercusió en espoques posteriors son:

- El més important del procés del de desenvolupament no és obstaculitzar o accelerar aquest procés, sino, que aquest ha de ser natural i mitjançant unaactivitat espontània.
- Encara que els nens maduren de forma espontània, se’ls ha d’ajudar perquè aquesta maduració tingui lloc a través, del que es diu, ajuda assistida al desenvolupament....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rosseau
  • rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau
  • Rosseau

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS