Info

Páginas: 2 (406 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
“ENSENYAR I APRENDRE AMB LES TIC, MÉS ENLLÀ DE LES VELLES PEDAGOGÍES”
Manuel Area
Segons Manuel Area, s’ha de donar importànciaal sentit i al voler que té l’educació en aquets temps accelerats de canviïs socioculturals provocats entre altres coses, per l’impacte transformador de les tecnologies digitals en el context d’unasocietat globalitzada que funciona a nivell planetari. Segons Manuel Area, els educadors han de recordar que la pedagogia ha d’anar per davant de la tecnologia. Els alumnes, com a creadors decontinguts, han d’aprendre a expressar-se i a comunicar-se a través de múltiples llenguatges i formats : textos llargs, llargs i curts, imatges, gràfics... Per així millorar la motivació i el rendiment del’alumnat. Les tics s’haurien de plantejar com un dels reptes més importants destinades a la igualtat de oportunitats i en l’accés a la cultura per a tothom. A més, les TIC també són importants de cara aformar als ciutadans, per a que siguin subjectes més cultes, responsables i crítics. Amb el coneixement d’aquestes TIC, s’aconseguirà habilitats de recerca, selecció de la informació disponible peraprendre a comunicar-nos col·laborant amb les reds socials.
Per altra banda, també ens informa l’autor que s’han de tenir en compte però que no son imprescindibles per a la nostra vida.
S’incorporennoves tecnologies de la informació i comunicació a l’aula, però són utilitzades sota un model pedagògic tradicional, obsolet avui dia.
En conclusió, s’ha d’utilitzar les TIC per educar als nens,perquè els ciutadans alfabetitzats en les noves formes de cultura del temps digital puguin seguir el canvi de societat que s’està donant actualment.
VALORACIÓ MANUEL AREA
Creiem que Manuel Area témolta raó en varis aspectes. Al llarg de tota la història hi ha hagut molts canviïs però en els darrers anys, s’han incrementat de manera accentuada, obligant així a que moltes persones (sobretot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Info
  • Info
  • Info
  • INFO
  • Info
  • info
  • info
  • info

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS