informàtica t1 i t2

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
SÍNTESI GUIADA t1

1.- El nucli del sistema operatiu s’anomena kernel. Gràcies a la plataforma que crea, a l’ordinador es poden executar altres programes.
2.- Actualment, hi ha diversos sistemesoperatius. L’empresa MICROSOFT ha tret al mercat el sistema operatiu Vista, i els ordinadors de l’empresa Apple fan servir el MAC OS X. També existeix el sistema operatiu Linux, que forma part delprogramari lliure.
3.- L’extensió d’un arxiu ens indica quin tipus d’informació conté. Podem saber que un arxiu és executable si té l’extensió .exe i que és una imatge si té l’extensió jpg.
4.- Almercat hi podem trobar diversos dispositius òptics: el CD , que només té una capacitat de 700 MB; el DVD , que pot arribar fins a 17 GB, i el Blu-ray, que supera els 50 GB.
5.- Els plats d’un disc dur esdivideixen en cercles concèntrics anomenats pistes. Al seu torn, cada pista es divideix en parts iguals, els sectors, amb una mida estàndard de 512 bytes.
6.- Actualment, els controladors de discmés utilitzats són l’ATA , que utilitza un bus paral·lel, i el S-ATA, que n’utilitza un de sèrie i té velocitats de transferència superiors.
7.- La diferència entre una còpia total i una d’incrementalés que la primera fa una còpia de totes les dades, mentre que la segona només copia les que han canviat des de l’última còpia feta. Les còpies s’han de fer com indiqui el pla de seguretat establert.SÍNTESIS GUIADA t2

1. El identificador MAC d'una targeta de xarxa proporciona un identificador únic que la diferencia de les altres. Aquest identificador està format per 6 bytes amb un total de 48bits.
2. El commutador és un dispositiu que centralitza tot el cablejat d'una xarxa en estrella. En canvi, el encaminador s'encarrega d'interconnectar diferents xarxes entre si.
3. El senyal queconté la informació es va atenuant quan es desplaça o propaga per un cable de parells trenats.
4. Els equips que es connecten de manera que tots utilitzen i comparteixen recursos formen una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CiTe T1 T2
  • Resumen Contabilidad Costes T1 y T2
  • Selectividad. T1 Y T2 Crisis Borbónica Y Constitución 1812.
  • Informatica I
  • Informatica I
  • Informatica i
  • Informatica I
  • Informatica i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS