Información de Maus en catalan

Páginas: 7 (1583 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014
MAUS
ART SPIEGELMAN

1. Deixant a banda que el llibre m’ha impactat per tot el seu contingut, unes de les vinyetes que mes m’han impactat especialment es troben a la pagina 253, on Vladek ha emmalaltit de tifus i te la necessitat que baixar al lavabo totes les nits i ha de passar per el lavabo trepitjant a tots els mort que s’han queda talla a causa del tifus. Descriu clarament que eshorrorós trepitjar els seus caps perquè la pell rellisca molt, i llavors a ell li avarca el pensament de que quan mori de tifus es quedarà allà també i algú baixarà al lavabo i el trepitjarà com a un mort mes.
He escollit aquestes vinyetes perquè reflecteixen perfectament l’horror que succeïa a Auschwitz, i que en el llibre no tenen cap tipus de censura, ja que explica clarament i amb cert detall com essentia Vladek, l’horror que havia de veure cada nit i el que era sentir una muntanya de morts sota seu. A mes, em van impactar de manera que em vaig imaginar en primera persona l’horror que havia de viure aquesta gent cada dia.
2. El caràcter de Vladek Spiegelman no es constant, ja que durant la seva vida evoluciona de manera dràstica a causa de la guerra i de la persecució que va haver de patirper ser un jueu.

En un principi, Vladek i la seva dona Anja tenien una situació econòmica molt bona, ja que Vladek dirigia una fabrica amb el seu sogre i la família d’Anja tenia molts diners. En aquest moment el seu caràcter es normal, treballador. Quan comença la guerra, Vladek i Anja, amb tota la seva família, perden totes les seves pertinències i comença a haver manca de menjar perals jueus, així que Vladek canvia els seus últims objectes de valor per tal d’aconseguir aliment. Aquesta situació, al llarg de l’historia, empitjora i el caràcter cada vegada es torna mes conservador i te com a únic objectiu sobreviure i menjar. Una vegada ja superada la guerra, Vladek ja es un ancià i te un caràcter molt agrí a causa de totes les penúries que ha passat durant la seva vida. Elcaràcter de Vladek quan ja es vell es pot definir per parts, ja que totes tenen la seva part d’explicació: Hi ha una vinyeta on Art i la seva parella Françoise van en cotxe amb Vladek. De sobte, Françoise atura el cotxe per recollir un gos de color negre, que en aquest cas representaria a una persona de ètnia negra. Durant el temps que el porten, Vladek s’indigna moltíssim i una vegada a baixat elgos, continua nerviós per la preocupació de que els hagi robat, la qual cosa vol dir que en aquesta etapa Vladek te un caràcter extremadament racista, malgrat el que va sofrir per part dels alemanys.

Després, també cal destacar la seva gran mania per conservar-ho tot, no desaprofitar cap tipus de menjar i no gastar diners. Aquest comportament es una gran conseqüència de la sevaestada a Auschwitz, on una moneda el podria salvar de la mort o qualsevol aliment, tot i que estigues en un estat pèssim, s’aprofitava. Tot i que la seva nova dona, Mala, compren aquest comportament (ella també va ser una supervivent d’ Auschwitz), l’estima tot i que sigui per interessos. En quan al tema de l’amor, Vladek no va tornar a estimar a ningú mes des de la mort d’Anja, que es va suïcidar acausa d’una de las seves crisis nervioses, i guarda ressentiment per la mort de tota la seva família i del seu primer fill, Richieu.

3. Al començament de del capítol ll: AUSCHWITZ, hi ha el que sembla un parèntesis en la historia que Vladek explica al seu fill Art, i on es mostra la depressió que esta patint l’autor a causa del èxit que ha tingut la seva obra i perquè no es capaç d’assimilar lavida que va viure el seu pare. Es podria dir que totes les histories que Vladek explica al seu fill li afecten negativament ja que a ell li sembla que res es pot comparar amb la valentia d’haver sobreviscut a Auschwitz, ja la seva relació amb el seu pare tampoc era bona i Art es queixa de que ell sempre volia tenir la raó. En aquest “micro-còmic” es veu com Art va cada nit a un psicòleg que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mause
  • Maus
  • Maus
  • maus
  • Maus
  • maus
  • Maus
  • Maus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS