Informacio sobre alcohol

Páginas: 6 (1417 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2011
INFORMACIÓ SOBRE L’ALCOHOL
1.- Què és l’alcohol? Quins tipus hi ha? En parlar d’alcohol ens referim generalment a l’etanol o alcohol etílic, ja que és el component fonamental de les begudes alcohòliques. Aquestes son de dos tipus: - Begudes fermentades: obtingudes per fermentació d’un most abundant en sucres. Parlem de la sidra, cava, vi o cervesa. El seu grau d’alcohol varia entre 5 i 15 graus.- Begudes destil·lades: s’obté mitjançant un procediment artificial, destil·lant una beguda fermentada i augmentant la seva concentració d’alcohol pur. És el cas de la ginebra, rom, whisky, vodka...El seu grau d’alcohol varia entre 17 i 45 graus. 2.- Quines són les característiques de l’alcohol? És una droga depressora del Sistema Nerviós Central. No obstant, pot semblar que inicialment els seusefectes son estimulants ja que en petites quantitats els primers símptomes son disminució del nivell d’autocontrol i autocrítica, eufòria i augment de la sociabilitat. També altera la memòria, afecta la visió, la capacitat de reacció i la coordinació motora. Quan es consumeix en grans quantitats, pot arribar-se a l’agressivitat, malestar general, vòmits, pèrdua de consciència i coma etílic. 3.-Quins són els efectes de l’alcohol a curt termini? El consum d’alcohol causa els següents efectes sobre l’organisme a curt termini: irritació de la mucosa estomacal; trastorns de la visió, dels reflexos, de l’equilibri, del pensament i del llenguatge (a dosis altes); embriaguesa, agitació i risc de mort per aturada respiratòria (intoxicació aguda).

Els efectes del consum d’alcohol sobre elcomportament són: desinhibició, sensació d’eufòria inicial passant a una fase de tristesa posterior i disminució de l’habilitat per conduir.

4.- Quins són els efectes de l’alcohol a llarg termini? El consum d’alcohol causa els següents efectes sobre l’organisme a llarg termini: psicosi (manifestacions de bogeria) i malalties que afecten a l’estòmac, fetge, pàncrees, miocardi.... A més, provocadependència física, tolerància i síndrome d’abstinència. Els efectes del consum d’alcohol sobre el comportament són: disminució de les capacitats mentals, del rendiment escolar i laboral, agressivitat, irritabilitat, augment del risc d’accidents. 5.- Què és el coma etílic? És una sobredosis d’alcohol. La persona queda inconscient, no respon, té risc d’ofegament per vòmits, risc de dany cerebralirreversible i la seva vida perilla. 6.- Quin és el consum de begudes alcohòliques al nostre entorn? El consum d’alcohol al nostre país ha passat de vi en els àpats i ocasionalment begudes alcohòliques en les festes a un ús continuat en qualsevol moment, en quantitats superiors, el que ha derivat en un augment dels problemes relacionats amb el seu consum. Entre els joves, en les últimes dècades el consumha augmentat però adquirint unes característiques determinades: el consum es concentra preferentment en un grup de grans bevedors, disminuint el percentatge de bevedors moderats i augmentant el d’abstemis. El consum principalment té un patró de caps de setmana i desvinculat dels àpats. 7.- Taula de begudes alcohòliques més freqüents:
Graduació mitjana CC alcohol pur Alcoholèmia (calculada per ahome de 70 kg)

Got de vi (100 cc) Cervesa (1/5) Cervesa (1/3) Aperitiu Copa de brandy / licor Combinat Mig whisky Wisky (sencer) Copa d’aiguardent

12º 5º 5º 17º 40º 40º 43º 43º 50º

12 cc 10 cc 16,6 cc 12,6 cc 18 cc 28 cc 17,2 cc 30,1 cc 25,5 cc

0,20 g/l 0,16 g/l 0,27 g/l 0,19 g/l 0,29 g/l 0,46 g/l 0,28 g/l 0,49 g/l 0,37 g/l

8.- Què és el grau alcohòlic? Hi ha diferències enl’alcohol present en les diferents begudes? No existeixen diferencies en l’alcohol present a les begudes, l’única diferència està en el grau de concentració d’alcohol. El grau d’alcohol o graduació alcohòlica d’una beguda està indicada a l’etiqueta i representa la concentració o percentatge (%) d’etanol que conté. Quan diem que un vi té 12 graus alcohòlics, vol dir que en 1 litre d’aquest vi hi ha 120...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informacio N Sobre El Tabaco2
  • Informaci N Sobre Acetanilida
  • Informaci N Sobre
  • Impuesto Sobre Alcoholes Y Especies Alcoholicas
  • Alcohol, Alcoholismo. Efectos Sobre La Salud.
  • Informaci N Sobre Tragedia Grieg1
  • Informaci N Sobre La Kinesiolog A En El Deporte
  • Informaci N General Sobre La ENURESIS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS