Información

Páginas: 4 (834 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2013
Els grans temes de la filosofia

La humanitat va començar a explicar el món a través dels mites. De vegades acabava de perdre's la raó en argumentacions fantàstiques, totalment irreals. Mésendevant sorgiria la ciència en un sentit estricte.
La Llei de tres estats de Comte explica l'evolució de les civilitzacions humanes que arriben a conrear la ciència: estadi teològic o fictici, estadimetafísic o abstracte i estadi científic o positiu. La ciècia no elimina altres maneres de prendre contacte amb la realitat, com ara la poesia, la religió, la filosofia, etc.

1. El problema de lanatura
Els filòsofs presocràtics van ser els primers que van plantejar el problmea de la natura. Van buscar la explicació alternativa als mites per tal d'explicar l'univers i van arribar a definir elprimer principi, final i etern.
L'explicació mecanicista apareix per primera vegada amb Demòcrit.
Filosòficament hi ha dues grans respostes possibles al problema que planteja l'intent d'explicarl'origen de la natura: o bé el món és etern o bé l'ha creat Déu. El creacionisme, és aliena al pensament grec.

2. El problema de la veritat
Saber la veritat sempre ha preocupat la humanitat.
Lateoria filosòfica segons la qual podem arribar a la veritat amb una certesa absoluta a través dels sentirs rep el nom de dogmatisme. La veritat és un element objeciu que l'ésser humà no pot canviar, sinónomés descobrir.
La teoria filosòfica que estableix que cal analitzar detalladament una creença abans de certificar-ne la veritat rep el nom d'esceptisme.
L'actitud crítica o racional consisteix aanalitzar les nostres creences i justificar-les al màxim amb proves que obtenim nosaltres mateixos i que ens proporciona la ciència o bé altres testimonis.

3. El problema del bé
Què és el be? Enel fons, aquesta pregunta l'han mirat de respondre els diferents sistemes ètics.
Quan una persona comença a investigar i reflexionar sobre el bé constata rep el nom de relativisme. La visió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informacion
  • Informacion
  • Informacion
  • Informacion
  • Informacion
  • Informacion
  • Informacion
  • Informacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS