Informatica

Páginas: 2 (304 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
Quim Monzó va nàixer a Barcelona el 1952 Ha fet de dissenyador gràfic dibuixant de còmics escriptor...
Les notes que han esdevingut característiques del seu món:l’esperit crític, l’univers ciutadà, l’atracció per històries breus fragmentades de personatges anònims i la poetització de mites de la societat de consum
Però Monzó va apostarper una narrativa més directa i acostada al lector. Els seus contes es basen en una idea inicial i únicade vegades una sorpresa final.

Els motius centrals de lanarrativa de Monzó van des de la solitud existencial fins a la reflexió irònica sobre l’escriptura. A partir deEl perquè de tot plegat (1993)els seus contes tendeixen a agrupar-seal voltant de dos grans pols temàtics.

D’una banda, l’alienació de la vida en parella L’altre pol temàtic que domina la narrativa de l’autor és la reescriptura en clauirònica o la deformació d’episodis literaris ben coneguts L’últim llibre de contes publicat, Mil cretins (2007), constitueix una reflexió amarga sobre la vellesa, ladecadència física i el pas del temps. Amb la sèrie de reculls de columnes d’opinió que arranca amb El dia del senyor (1984), Quim Monzó va iniciar una via paral·lela de reflexióliterària, per mitjà dels recursos de la crònica i el reportatge i amb els recursos retòrics de l’argumentació: la paròdia, la ironia i la reducció a l’absurd.L’espanyolisme tronat, el subnacionalisme català, els fonamentalismes més o menys institucional i, en general, tota mena de discursos disfressats i de mitges veritats són alguns delstemes recurrents dels seus articles.La temàtica central de la seua literatura són els tòpics i les mentides que envolten tots els aspectes de la vida quotidiana.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informatica
  • Informatica
  • Informatica
  • Informatica
  • Informatica
  • Informática
  • Informatica
  • Informatica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS