informatica

Páginas: 7 (1534 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014
TEMA2
La societat de la informació i comunicació

Evolució tecnològica:
En l'edat antiga comença la societat agrària, la artesania i el comerç básic.

En l'edat mitjana naix la classe social burgesa i es desenvolupa la societat industrial
A finals del segle XVIII la societat té importants avanços en fundició del ferro, construcció de la màquina a vapor que accelera el desenvolupamentdels transports i ferrocarril...

En l'edat moderna augmenta el sector de servicis i les tecnologies dels mitjans de comunicació, la telefonia, els ordenadors i els sistemes operatius, Internet, les noves tecnologies dona un avanç en la importància de la informació que es la base que sustenta la economia. És aquesta la societat de la informació.
La informació està composta de fets iesdeveniments i el coneixements es la forma d'interpretar-la i
donar-li significat, Surt la societat del coneixements compren les dimensions socials, culturals i econòmiques.

Pàg. 34 i 35
Història de la Informàtica
L'antiguitat:El descobriment del foc va donar origen a xicotetes societats. El ábac va ser un dels primers instruments que es va utilitzar per a fer cálculs.
L'edat Mitjana: Va eixirl'imprenta moderna inventà per Gutenberg l'any 1440.
L'edat Moderna:Com a consecuència de la revolució burguesa i del capitalisme la vida econòmica va sufrir un auge.
L'edat Contemporània: Amb la industrialització les necessitats de càlcul van creixer. El britanic Charles Bobbage, va ser considerat el pare de la informàtica. Va concedir la màquina diferencial, i va diseñar màquina analítica.Herman Hollerith va desarrollar la màquina tabuladora. Konrad Zuse va contruir máquines programables. En el desarrollo de la Segona Guerra Mundial es va contruír el primer ordenador.
Evolució del ordenador
Primera generació (1946): Estaven compostos en válvules electróniques i tubs buits. Les eues funcions eren militars i científiques. Els ordenadors mes coneguts van ser ENIAC I UNIVAC.
Segonageneració(1952):Estos ordenadors es fabricaren utilitzant transitors que eren mes xicotets i barats de produir. D' asquesta manera es van reduir les dimensions i es va millorar el seu funcionament. El seu ús era pa fins administratius i treballs en cadena.
Tercera generació(1965): La seua fabricació està basada en circuits integrats que inclueixen mils de components electronics es va crear elsistema operatiu Unix.
Quarta generació(1971):Es va emplear el microprocesador que estaba format per circuits integrats de alta densitat i gran velocitat. En ells van naixer els ordenadors personals i es va iniciar la seua comercialització.
Quinta generació(1981): Son ordenadors utilitats actualment. Utilitzant procesadors molt potents combinats en tecnologies avançaes com la inteligenciaartificial, la nanotecnología,etc.
1-Crea una línea del temps i posa els aconteciments més importants en la historia de la informàtica. Pots utilitzar dipty o timertime.




Pàg.35
Com va nàixer Internet?
En estats Units en un projecte militar en 1969, anomenat Arpanet.
El objectiu era crear un sistema de comunicació fiable i descentralitzada, per a evitar que un atac militar poguera destruir elcentre de comunicacions.
A partir de l'any 1970 ja començarem a unir-se a la xarxa empreses i institucions educatives, fora de l'àmbit militar.
En 1990 naix Internet com estructura independent i està formada per moltes xarxes. Per aixo Internet és una xarxa mundial formades de xarxes.
Pàg.36
Què són les TIC?
Són les tecnologies de la informació i la comunicació. Són el conjunt detecnologies que permeten la recerca, el tractament de dades, emmagatzemament, comunicació i presentació de la informació. Exemples, la electrònica que suporta el desenvolupament de les telecomunicacions, la Informàtica i els mitjans de comunicació.
Què és la Informàtica?
És la ciència que estudia el tractament de la informació de forma automàtica mitjançant i equips informàtics.

L'ordinador:
És...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informatica
  • Informatica
  • Informatica
  • Informatica
  • Informatica
  • Informática
  • Informatica
  • Informatica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS