informe libro de quin color es la sort

Páginas: 5 (1069 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2014
DE QUIN COLOR ÉS LA SORT?
800100508000
INDEX
Cita bibliogràfica
Breu resum de l’autor
Tema que tracta
Resum de l’argument
Tipus de narrador
Descripció del/s protagonista/es i la relació amb el/s personatge/sEspai
Temps
Opinió personal
Cita bibliogràfica:
Barceló Castillo, Sebastià. De quin color és la sort?. Ed Moll, col “Sol Alt”, num.16. Mallorca, 2008.
Breu resum de l’autor:Sebastià Barceló ha tingut l’oportunitat de ser mestre de primària, orientador de secundaria, professor associat en la universitat i formador de formadors en centres escolars i centres de professors. Cap als anys vuitanta va entrar en el moviment de l’educació per a la pau i mes tard amb el de la Resolució de Conflictes. L’any 2001 va col·laborar amb el Programa intel·lectual d’educació per a la pauVivim plegats. A través d’ell va poder treballar amb el moviment la Carta de la terra, per això aquest conte el va concebre com aportació als materials per a la Carta de la terra.
Tema que tracta:
Aquest llibre, tracta d’un jove xinés, anomenat Kao, d’un poble rural de la Xina imperial. Esta apunt de succeir-li una situació inesperada, però amb l’ajuda de l’amor de la seva vida, el seu granpare i el seu millor amic aconseguirà superar-ho.
Resum argument:
El relat comença amb la inesperada sorpresa que es va dur en Kao i el seu pare, Xong, quan un cavall i un poltre es van ficar al seu hort. Decidiren que se’ls quedarien. En Kao va pensar aprendre a cavalcar. Va demanar al missatger del poble, en Wang, que li ensenyes. Però un dia en Kao va sofrir un accident. Tot va ser molt ràpid,en poc temps es trobava a la casa de la curandera, quan es va despertar li feia molt de mal la cama i va veure que duia una vena, s’havia trencat la cama!. En Kao tot d’una va pensar que no se’n sortiria i que mai tornaria a casa. Però durant aquelles setmanes s’enamorà de la filla de la curandera, na Yen, i la seva cama millorà i va poder tornar a casa. Després de tres dies, arribà a casa, vancelebrar la seva tornada amb una festa i a questa es va trobar amb na Yen i demanaren als pares la seva aprovació i la resposta vas ser si. Setmanes després, va arribar al poble un exercit de l’emperador, informaren al poble de que Xina estava en guerra i necessitaven homes per completar l’exercit. Se’n dugueren a tots els homes de 16-20 anys del poble cap a la ciutat, en Kao va ser un d’ells, peròquan varen veure que anava coix i que només retardava el grup decidiren dir-li que tornés a casa. Però al seu millor amic, en Lu, no el deixaren tornar. Passat un any en Lu es va escapar i va aconseguir tornar a casa amb la seva família, va estar amagat un parell de mesos i una vegada va acabar la guerra va poder sortir. Finalment na Yen i en Kao, després de tres anys, es casaren i tingueren tresfills, en Wang va morir de vell anys després i l’enterraren a l’hort de dalt els turons.
Tipus de narrador:
El llibre està narrat en tercera persona. Apareixen petits diàlegs on tenen lloc algunes de les converses entre els personatges.
Descripció del/s protagonista/es i la relació amb el/s personatge/s:
Kao: és un jove xinés que té tota la vida per davant i molts somnis. Els cavalls son laseva passió i esta decidit a viure una experiència plena d’aventures i viatges.
Xong: és el pare den Kao, es major i, per tant, molt savi. Ell i el seu fill han viscut tota la vida al poble i sempre s’han encarregat junts de l’hort que tenen damunt els turons.
Lu: és el millor amic d’en Kao, ell i el seu amic han viscut moltes aventures al poble quan eren petits, però els anys els han anat separanti la seva confiança ha anat disminuint.
Wang: és el missatger, es dedica a fer viatges per tot arreu, per transmetre missatges. Es un home molt valent i molt llest, algun dia a en Kao li agradaria ser com ell.
Yen: a més de l’ajudanta de la curandera, és l’estimada d’en Kao, estan fets l’un per l’altre i junts formaran una família.
Mai-Len: és la mare de na Yen, ella és la curandera i viu al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Color informe
  • Informe coloraciones
  • Ensayo libro quin movio mi queso
  • Informe de libro
  • informe de libros
  • Informe de libro
  • Informes De Libros
  • Informe de libro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS