informe processos de fabricació

Páginas: 3 (710 palabras) Publicado: 28 de abril de 2013
Informe

Introducció

En aquesta primera pràctica hem tingut una aproximació als principals instruments de mesura de precisió que es fan servir en l’àmbit de la mecànica. Hem practicat fentmesures amb els més comuns com el peu de rei o el micròmetre. Hem après que amb mesures petites es possible aconseguir una gran precisió, però quan les mesures es fan més grans es torna més complexaconseguir la mateixa precisió.

Instruments de mesura utilitzats

-Peu de rei

Estàndard
El peu de rei més comú. Et permet fer tres mesures diferents. Una exterior, que es fa amb les potes mésllargues. La segona mesura que permet és la d’interiors, amb les potes petites. I finalment la de profunditats, aquesta no es 100% fiable i és només per una aproximació.
Els peus de rei acostumen atenir una precisió de 0’05mm, 0,02mm o de 0,01 mm els més precisos. El funcionament és el següent: es col·loca la peça a mesurar entre les potes, el regle del cos principal et dona la mesura enmil·límetres i aleshores s’ha de mirar el punt de la guia mòbil on coincideixen les línies, això donarà la precisió de dècimes de mm. Per mesurar interiors i profunditats s’ha de fer exactament el mateix jaque en totes tres mesures el peu de rei s’obre la mateixa distància.

Digital
El funcionament és el mateix, però en aquest cas la mesura es dona directament per un display digital. Cada vegada sónmés utilitzats aquests peus de rei per la seva comoditat en l’ús, sobretot si s’han de prendre moltes mesures. Acostumen a tenir també més precisió.



De rellotge
Iguals que els estàndard, però lamesura de dècimes de mm ve donada per un rellotge d’agulla. Aquest funcionament permet tenir més precisió que en el estàndard.

-Micròmetre o Palmer

Més precís que el peu de rei, però s’ha detreballar amb diferents micròmetres depenent de la mesura ja que aquests tenen un rang de treball. Per tant si es vol mesurar una peça de 10 mm s’haurà d’agafar un micròmetre d’entre 0 o 25mm....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informe Sobre La Fabricaci N De Acumuladores
  • Process
  • process
  • Process
  • process
  • Process
  • Fabricacio de concreto
  • FABRICACIÓ D'ALIMENTS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS