Informe reaccions químiques

Páginas: 17 (4103 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2014

INFORME –
tipus de reaccions










NOM: Mateu Juan Amengual
ASSIGNATURA: Mateu Juan Amengual
DATA : 17 de gener de 2014
INTRODUCCIÓ I OBJECTIUS :
En aquest tema hem duit a terme diversos treballs i practiques seguint un guio amb l’objectiu de poder clasificar les reaccions fixantnos en uns valors determinats, es a dir , clasificarles segons l’efecte que produeix (alliberacalor, intercanvien electrons )
Per clasificar les reaccions ens podem fixar en múltiples valors, com el color , la duració , etc . Però nosaltres hem decidit clasificar-les depenent de :
-Energia: Aquestes reaccions es poden clasificar en exotèrmiques , endotèrmiques o neutres depenent de si absorveixen energía o en expulsen
-Cinètic : Desde el punt de vista cinètic , les reaccions esclasifiquen depenent del temps que tarden en reaccionar completament. Es a dir que poden ser ràpides o lentes.
- Precipitació : En aquest tipus de reaccions , ens fixarem en la precipitació existent o nula que experimenten els reactius .
- Acid-Base : es transfereixen ions hidrogen dels àcids a les bases. En aquestes reaccions es produeixen canvis en el pH.
-Oxidació-reducció : Aquestes reaccions escaracteritzen per l’intercanvi d’electrons entre els dos reactius , de manera que un reactiu perd electrons per transferir-les a un altre que en guanya.

PROCEDIMENT :
A continuació durem a terme una sèrie de reaccions que ens permetran comprovar com varien els valors esmentats depenent del tipus de reacció. També haurem de elaborar una llista de materials en cada reacció, encara que norepetirem els obvis com vasos, provetes o flascons. i elaborar una conclusió al final. Aquesta simplement serà determinar de quina reacció es tracte i perquè.

ENERGÈTIQUES:

Aquí hem duit a terme dues reaccions :

A ) AIGUA + NITRAT POTÀSSIC:
Bàscula
Vidre de rellotge
Espàtula
Vas de precipitats graduat aprox.
Flascó rentador
Vareta de vidre
Agitador magnètic.

En primer llocprepararem els materials . Necesitarem 25 ml d’aigua aproximadament. Els obtendrem del flascó rentador a un vas de precipitats i els abocarem a una proveta. A més , també prepararem 12 g de nitrat potassic amb l’ajuda de un vidre de rellotge sobre una bàscula , prèviament tarat , i una espàtula. Un cop tinguem els dos reactius els mesclarem de sobte i els agitarem amb una vareta de vidre. En cas de queno arribi al dissoldar-se bé ens podem ajudar d’un agitador magnètic. Aquesta activitat es especial ja que no es tracte de una reacció sino una dissolució. El producte resultant , al tocar-lo a través de la proveta observem que està fred, concretament 13º

B) CLORUR D’AMONI + HIDRÒXID DE BARI:

Balança , vidre de rellotge , vassos, vareta de vidre...

En aquesta reacció mesclarem el clorurd’amoni i el hidròxid sodi , dós sals en una mescla de àcid-base . En primer lloc, amb l’ajuda de una balança i un vidre de rellotge prepararíem 10 grams d’hidròxid de bari i 3,5 g de clorur d’amoni. Un pic aconseguit , ho mesclem agitant-t’ho energèticament amb una vareta . En aquesta reacció podem veure que es desprèn una olor de amoníac forta i un líquid. A més la temperatura de lamostra disminueix bruscament. Aproximadament a -20º.
Duint a terme la reacció que escrivim a conclusions , podem observar que el gas que oloravem era amoníac, a més de vapor d’aigua a pesar de que la temperatura fos baixa. El líquid que es forma és el clorur de Bari.


C) ÀCID CLORHÍDRIC + HIDRÒXID DE SODI:

- Comptagotes en la botella
- Vassos , provetes , pipetes , flascó.- Espàtula

En aquesta reacció hem de preparar una reacció a base de un àcid, àcid clorhídric , i un hidroxi de sodi. Això indica que també és una reacció àcid base. Per a preparar els composostos o els reactius primer hem de desxifrar la cuantitat exacte d’àcid clorhídric, ja que està en el 37 per cent i a més ha de ser de proporció 1 M. En total , en aquests 5 ml es troben 0,4 ml...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • reaccions quimiques
  • materia i reaccions quimiques
  • Reaccions quimiques amb obtencio de gasos
  • Reaccions quimiques
  • Reaccions Químiques
  • Les Reaccions Quimiques
  • Reaccions
  • Reaccions Kimiks

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS