Informe sobre la vida i l’activitat política de flora tristán

Páginas: 4 (981 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
La figura de Flora Tristán va ser molt important per a las societat industrial del segle XIX ja que va lluitar per aconseguir la emancipació de les dones obreres i va ser la precursora del feminisme.La seua vida va estar marcada per una intensa activitat política, per un matrimoni forçós i amb mals tractes i per una infància molt dura en la qual va passar de ser una xiqueta de la alta societat aser una xiqueta del nivell més baix que pot tindre una societat.

Flora Tristán va nàixer a París el 7 d’Abril de 1803. Va tindre una primera infància de luxe quan vivia amb el seu pare elcoronel Mariano Tristán, però el seu pare mai la va reconèixer legalment i, per tant, quan va morir el pare i no va deixar herència, Flora, sa mare i el seu germà menor van quedar en la misèria i es vanveure obligats a deixar la seua mansió de Vaugirard per a viure al camp. Quan va morir el germà menor de Flora, ella i sa mare es van traslladar a París on van començar a viure en un dels barris méspobres de la ciutat.

Per a traure a la seua família de la indigència, Flora va tindre que posar-se a treballar des de molt jove. Va ingressar com colorista al taller de pintura de André Chazal, quis’enamora perdudament de Flora. Pressionada per sa mare, Flora accepta casar-se amb André per a eixir de la pobresa. El matrimoni entre Flora i André es va celebrar el 3 de Febrer de 1821. Encara que vantindre 3 fills, el matrimoni es va dissoldre poc temps després degut als mals tractes.

A l’any 1825 es va posar a treballar com a donzella de una família anglesa cosa que li va permetre viatjar aSuïssa, Alemanya i Anglaterra. Va tindre seriosos problemes per la seua situació legal degut a que havia abandonat la seua llar, cosa que era il·legal en aquell temps i, a més, era perseguida pel seumarit.

A l’any 1833 va viatjar a Perú amb el propòsit de reclamar la seua herència paterna. La travessia a bord del buc “El Mexicano” va durar uns 5 mesos. Quan va arribar la família li va rebre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Informe sobre la vida es bella
  • Informe Sobre "La Vida Es Bella"
  • Flora Tristán
  • Flora Tristan
  • Flora Tristán
  • ideas politicas de Flora Tristan
  • Flora Tristan
  • flora tristan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS