infro

Páginas: 9 (2170 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
SOBRE EL MINIMALISME
Llegeix primer el text sobre la utilització del cub en l'art minimalista, una de les tendències artístiques apareguda als anys seixanta. Després observa les obres de Sol Le Witt que es serveixen de la forma cúbica i llegeix també el text de Suzi Gablik 'Minimalismo', per a contestar les següents preguntes:

1. Busca què significa minimalisme.

2. Quèconsideraven art els minimalistes?

3. Com definiries aquesta tendència?

4. Per què i com utilitzaven el cub?

5. Què et semblen les seves obres?

A classe també podeu comentar algunes parts del text perquè aquest sigui més comprensible:


Sobre l'abstracció

'Cuando, en el año 1913, Malevich colocó un cuadrado negro sobre un fondo blanco, alegando que "el arte ya no se preocupa de servir alEstado y a la religión, ya no desea ilustrar la historia de las costumbres, ya no quiere seguir teniendo que ver con el objecto en cuanto tal, y cree que puede exitir en y por sí mismo, sin necesidad de cosas", sentó las bases de un arte secular que se desligaba de propósitos utilitarios y se apartaba de la función ideológica de la representación.' (p.201)


Sobre l'expressionisme abstracte'Las maneras tradicionales de composición habían sido tiradas por la borda en beneficio de la imporvización, la espontaneidad y el automatismo, y el estilo se había convertido, para los pintores expresionistas abstractos, en una cuestión de jeroglíficos andantes y gestos vertiginosos, trayendo cada pincelada al mundo chorreante de insinuaciones metafísicas y existenciales. El gesto mismo era elsentido, y lo que expresaba era la libertad primigenia y subjetiva del artista'. (p.202)




El Cub en l'escultura Minimalista

El cub és una idea matemàtica, un cos geomètric, una de les formes més tancades, un arquetip de l'espai cartesià i del món material, i també un signe de l'actual funció d'habitar. Són molts els artistes que s'han preocupat per la construcció de caixes i de formescúbiques, elements geomètrics en els que es plantegen amb particular claredat els problemes de volum, color, relació de proporcions, percepció, fenòmens òptics, ordre geomètric i materialitat. El cub, el volum prismàtic es converteix en un paradigma de l'art minimal.

Aquest esdevé un objecte específic de l'art minimalista. Els cubs d'aristes concebuts per Sol Le Witt en el anys 60/70, són untestimoni de la fredor geomètrica del cub. En ells, les repeticions i variacions d'elements modulars defineixen estructures que es desenvolupen seguint lleis d'apilament de mòduls, que van omplint l'espai. El seu treball és conceptual i parteix de la idea de cub, de les seves característiques, de les seves possibilitats serials i de la seva intervenció en un espai.

Desprovist de qualsevolil.lusionisme o expressionisme, Le Witt explora el cub a partir del model teòric i d'una idea conceptual… Reduït l'objecte a la seva materialitat, ens remet a l'intel.lecte i refuta qualsevol emoció. La inexpressivitat porta també a fugir de qualsevol gest de l'artista, a no deixar cap rastre de l'autoria en l'obra construïda amb peces impecablement realitzades en tallers d'obrers especialitzats. El caràcterobjectiu, quasi neutre de gran part de les obres del minimal art, ve donada per la voluntat de no otorgar als objectes creats altra identitat que la dels seus propis components constitutius que són el material, la forma, el color i el volum, per allunyar-los d'experiències externes i d'informacions connotatives o apelatives, o d'altres aspectes que no siguin la seva especificitat i pròpiapresència. L'obra acaba i comença en si mateixa, es remeta ella mateixa.



Obres de Sol Lewitt






SOL LEWITT. Untitled, 1966-68. Fusta pintada de blanc 37x222 cm.
Untitled cube(6). 1968. Metall pintat. Cub: 37x37x37 cm.
SOL LEWITT. Serial project AI / 0, 1966. Alumini pintat de blanc.
Untitled (white baked steel), 1968. Hacer 70x210x210 cm.
47-3-part variation of 3 different...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Infro De Salud De Filosifia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS