iNFÀNCIA

Páginas: 8 (1938 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
LA INFÀNCIA
Aproximació al concepte d'infància
Infància arriba als 12 anys i l'adolescència des dels 12 fins la majoria d'edat.
És el període de la vida que comprèn des del naixament fins a la pubertat, en el qual es produeixen canvis psicològics, socials i biològics importants, el correcte desenvolupament dels quals determinarà en gran manera l'evolució de les etapes vitals posteriors.Organismes relacionats amb l'atenció a la infància
Aquests organismes pretenien reduir els efectes de la situació caòtica en que havia quedat la societat de la postguerra. Depenent de la relació que tenen amb els governs es poden classificar en:
Organismes oficials o governamentals:
El 1945 va ser fundada l'Organització de les Nacions Unides (ONU) amb l'esperança d'evitar l'aparició de nousconflictes bèl·lics. Els objectius eren cooperació de drets, pau i seguretat internacional, desenvolupament economic i social dels drets humans. L'ONU ha anat creant organismes que s'ocupen d'àreas diferents:
UNICEF: United Nations International Children's Emergency Found (Fons Internacional d'emergencia de les nacions unides). És l'agencia que te com a objectiu garantir l'acompliment dels drets de lainfància i contribuir al benestar dels infants i joves a tot el món. Actua per tots els països pero principalement per països mes pobres. La seva tasca se centra en:
Supervivència i desenvolupament dels infants. Actua mitjançant programes.
Educació bàsica i igualtat de sexes.
El VIH (virus de la immunodeficiència humana) i la sida.
Protecció dels infants contra la violència, l'explotació i elsmaltractaments.
Promoció de polítiques i associacions a favor de l'infant.
UNESCO: Organització de les Nacions Unides per a l'educació, la ciència i la cultura. Es un organisme específic per la infància pero una de les seves areas d'actuació té un programa que actua a preescolar. Vol la consecució d'un bon sisitema d'educació que afavoreixi el benestar integral dels infants.
OMS: Organitzaciómundial de la salut: És l'organisme de les nacions unides especialitzat en la prevenció, promoció i intervenció de la salut a nivell mundial. La salut infanti es un dels seus objectius prioritaris.
OMEP: Organització Mundial per a l'Educació Preescolar, fundada a partir d'un seminari de la UNESCO. La seva missió és promoure l'educació dels infants des que neixen. Entre els objectius destaquen:Promoure les millors condicions de vida per a cada infant, procurant el seu benestar, el seu creixement i la seva felicitat dins la familia.
Augmentar la comprensió entre els pobres i consolidar la pau mundial.
Donar suport a totes les iniciatives adreçades a millorar l'educació preescolar.
UIPE: Unió Internacional de Portecció a la Infància. És una organització pionera dels drets dels infants.Els seus objectius eren:
Socórrer als menors sense cap mena de distinció.
Mantenir relacions entre organismes i personalitats dels països que treballaven en benefici del benestar dels infants.
Elevar el nivell de protecció a la infància i contribuir al desenvolupament moral i físic dels infants.
IIN: Instituto Interamericano del Niño y la Niña Adolescentes. Va ser creat com un centr d'acciósocial, d'estudi, de consulta i de propaganda a Amèrica sobre temes relacionats amb el benestar dels infants. L'objectiu es fomentar la protecció dels menors.
Organismes no governamentals:
Tenen l'objectiu d'impulsar la intervenció social mitjançant projectes de desenvolupament.
Les ONG son entitats de caracter privat sense anim de lucre generalment creades independenment dels governs i delsorganismes internacionals. Tenen la missió de denunciar les causes de violació dels drets, incidir en la modificació d'aquesta realitat injusta i sensibilitzar la població sobre la realitat existent. Solen estar formades per un equip de tècnics i treballadors assalariats i un cos de cooperants i voluntaris que posen en marxa el desenvolupament dels projectes. Juridicament pot adoptar diferents formes:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • infancia
  • Infancia
  • infancia
  • Lo que fue mi infancia
  • infancia
  • infancia
  • infancia
  • infancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS