Ingeniar

Páginas: 4 (848 palabras) Publicado: 29 de abril de 2013
El concepte de la veritat, es pot dividir etimològicament;
Per als grecs, la veritat(lethos) no és més que allò que es descobreix, que és cert i que s’ha de treure de tota ocultació. El contraride la veritat és la falsedat. El concepte llatí de la veritat (veritas) relaciona allò que diu amb qui ho diu, es fa una referència a allò que un diu que és, i no al que és realment, sinó a com esrepresenta aquesta realitat, el contrari seria engany. Finalment el concepte hebreu de la veritat (emunah) és allò que designa confiança, una persona és veritable quan algú assumeix la confiança que seli imposa dels altres, el contrari seria desconfiança.
Teories i criteris sobre la veritat:
Adequació: concordança en allò que es diu que és, i el que realment és.Coherència:és veritable si no contradiu amb el conjunt d’idees del seu sistema. Utilitat: és veritable si té èxit i és útil per asatisfer o resoldre problemes socioculturals. Consens: és veritable si l’idea ha estat acceptada i acordada uns interlocutors (seguint igualtat, llibertat i independència de criteri).Evidència: és veritable allò evident i intuïtiu on no hi ha contradicció que pugui ferdubtar.
Problema de la possibilitat de la veritat:
-Escepticisme (skeptomai- mirar atenta i detalladament una realitat): Aquells escèptics son els pensadors que afirmen que és impossible arribar a lacertesa absoluta, és impossible assolir un total coneixement ja que ni tan sols sabem si el que creiem que és real ho és. Hi ha dos tipus d’escepticisme: el radical, que diu que l’home no té capcapacitat d’assolir el coneixement, només copsar-ne l’aparença. Però, aquesta teoria radical és contradictòria ja que com diria Sòcrates: qui no sap res, sap al menys que no sap res. També hi ha el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ingenio
  • Ingenier
  • el ingenioso
  • ingenio
  • ingenio
  • mis ingenios
  • Ingenier
  • INGENIO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS