ingenieria

Páginas: 2 (494 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2013
La guerra del francés:


És una guerra iniciada al 1808, i s’acaba al 1814, te lloc en el regnat de Napoleó Bonaparte. La guerra s’inicia quan França i Espanya var firmar el tractat defontainbleau, en aquest tractat es deia que per tal de que les tropes napoleòniques poguessin conquerir Portugal, Espanya els i donava permís per passar per Espanya i establir les tropes allí.

Les primerestropes napoleòniques en entrar a Espanya, van entrar per Catalunya, i un cop dins d’Espanya, les tropes napoleòniques van atacar per sorpresa, ocupant llocs com la ciutadella, i així va ser envaïdatota Espanya, menys alguna petita resistència com a Cadis, on en aquella època abans de acabar la guerra es va redactar la primera constitució. Quan Espanya va ser envaïda completament, Napoleó vanombrar al seu germà, anomenat Josep I Bonaparte el rei de Espanya. Finalment quan les tropes napoleòniques van caure, Ferran VII va tornar al poder abolint la constitució escrita.Lliurecanvisme: Te lloc quan un seguit de països deixen exportar i importar qualsevol tipus de matèria sense haver de pagar res en cap duana. (Te lloc actualment a Europa).


Ludisme: És el primer movimentque va fer el proletariat, per tal de que poguessin tenir unes condicions de vida millors, els obrers donaven la culpa de la seva pobresa a les maquines, quan en realitat era culpa del burgés, així quecom a forma de protesta es van dedicar a cremar o trencar la maquinaria industrial.


Carlisme: És un moviment polític absolutista i conservador que defensa el rei, els furs, Deu i la pàtria, elscarlins es van oposar a la llei salica imposada per Ferran VII, no volien que la seva filla arribés al poder, ells volien que Carles Maria Isidre, el germà de Ferran VII fos el rei d’Espanya.Anarquisme: És un moviment polític, que te com a ideologia la intenció de abolir el estat, el exercit, la policia i tot tipus d’ordre, d’autoritat o control social sobre les persones.


Liberalisme:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ingenieria
  • Ingenieria
  • Ingenieria
  • Ingeniería
  • Ingenieria
  • Ingenieria
  • La ingenieria
  • Ingenieria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS