Ingeniero Y Trabajador En La Nasa

Páginas: 7 (1628 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2012
Planificació, Execució i Tancament

Quan volem fer un projecte hem de tenir en compte tres punts, la planificació, l’execució i el tancament.
La planificació
Un cop que sapiguem l’objectiu del projecte i l’abast que tindrà, caldrà establir tres paràmetres que conformaran el triangle del projecte.
Els tres elements són:
- Els recursos
En aquest punt tindrem en compte els recursosmaterials i els recursos humans. Això ens pot ser un factor per a limitar el projecte ja que repercutirà directament al cost final del treball.
- El temps
Aquest és l’espai temporal que transcorre des de que comencem el projecte fins que l’acabem. Igual que els recursos, el temps també es un factor limitant que afecta a elements del projecte.
- La qualitat del resultat
En aquest punt cal assegurarla qualitat del producte i la qualitat del procés. Després d’això, obtindrem una primera representació de la dependència que hi ha entre aquest tres elements i podem representar un triangle on cada costat representa el cost, el temps i la qualitat.
Restriccions
Quan hem de plantejar un projecte, cal tenir present que s’han de limitar alguns d’aquests factors que acabem d’anomenar.
L’abast dequalsevol projecte vindrà condicionat pel temps i el cost. A l’hora de plantejar un projecte podrem trobar-nos amb diferents situacions que condicionaran el conjunt del projecte.
Limitació en el cost
En aquest cas cal augmentar al màxim l’eficiència a l’hora de treballar ja que no disposem de recursos il·limitats.
Limitació temporal
En aquest punt, caldrà planificar de forma eficient lestasques i organitzar-les de manera que és puguin realitzar de manera paral·lela.
Riscos i Contingències
Els factors de risc seran aquells factors que podran aparèixer al llarg del projecte i alterar la planificació prevista. Per a que no passi això, caldrà ser previsors i deixar un cert marge en la planificació que ens permeti incloure riscos.
Per a dur a terme una avaluació dels possiblesriscos, caldrà que utilitzem tècniques d’anàlisi de riscos que tindran a veure amb l’entorn en que ens trobem i de la naturalesa del projecte.
Mapa de riscos
Podem construir un mapa de riscos identificant cadascun dels riscos amb un primer valor (P) que anomenem probabilitat del succés i amb un altre valor (I) k anomenarem Incidència del succés.
La probabilitat del succés és la probabilitat quesucceeixi un fet en un període de temps. En canvi, l’ Incidència del succés, serà el nivell d’afectació que representa pel projecte el fet de que es produeixi el succés.
Gestió dels riscos
Un cop detectem els riscos del projecte, amb cadascun d’ells podem: 1. Ignorar-lo, 2. Assumir-lo, 3. Mitigar-lo, 4. Transferir-lo.
Del que es tracta és de ser capaços de definir un llindar de risccontrastable que ens permeti definir mecanismes per tal de mantenir aquests riscos per sota el llindar definit.
Així doncs, aquells riscos que no superin el llindar definit, els podrem ignorar o assumir i això voldrà dir que no es un perill per al projecte. En canvi, aquells riscos que superin el llindar de risc, haurem de buscar una solució per tal de superar-los.
Contingències
Aquí inclourem elsimprevistos que se’ns escapen i dels que som incapaços de fer-ne una previsió.
Anomenarem contingències objectives a aquelles de caràcter general que afecten per igual independentment de les persones. Per exemple elements naturals inesperats.
En canvi, anomenarem contingències subjectives a aquells factors externs que afecten de forma particular a les diferents persones del projecte. Per exemple unamalaltia.
Definint tasques
Un cop sabem que volem fer i de quina manera ho volem fer, es hora de dir quines tasques caldrà fer i quins recursos necessitarem per a dur a terme cadascuna de les tasques.
Per a definir les tasques del projecte podem utilitzar la tècnica anomenada Work breakdown structure. Aquesta tècnica consisteix en desenvolupar amb forma d’arbre totes les tasques que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • TRABAJO NASA
  • Método Nasa (Carga Mental De Trabajo)
  • profesor en fisica e hitoria, trabajo en la nasa
  • Trabajadores De La Nasa
  • EL INGENIERO TRABAJANDO EN EMPRESAS
  • descripción de puesto de trabajo: ingenieros
  • “CAMPO DE TRABAJO DEL INGENIERO ELECTRICO”
  • Campo De Trabajo Del Ingeniero Industrial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS