Inglés

Páginas: 7 (1525 palabras) Publicado: 10 de mayo de 2013

INTRODUCCIÓ

He escollit el Regne Unit perquè és un dels països que m’agradaria conèixer personalment. Sempre m’ha atret la seva història, la seva cultura, el fet de ser un país format per diferents comtats que conviuen cívicament. Per les fotos que he vist en llibres o per Internet, el Regne Unit és un país amb un paisatges molt bonics així com manifestacions artístiques impressionants dediferents èpoques i cultures.




















DADES GENERALS DEL PAÍS
SITUACIÓ
El Regne Unit és un Estat insular localitzat al nord-oest d’ Europa. Està integrat geogràficament, per l’illa de la Gran Bretanya, una secció del nord de l’illa d’Irlanda i altres illes més petites.

Irlanda del Nord és l'única regió del Regne Unit amb frontera terrestre, que comparteix ambla República d'Irlanda. A més d'aquesta frontera, el Regne Unit està envoltat per l'oceà Atlàntic, el mar del Nord, el Canal de la Mànega i el mar d'Irlanda.
És una unió política de quatre països que el constitueixen: Anglaterra, Irlanda del Nord, Escòcia i Gal·les. La capital política és Londres i el cap de l’estat és la reina Elisabet II.
El relleu de la Gran Bretanya és molt variat. Esdivideix en dues parts, separades per una línia imaginària entre la desembocadura de l'Exe fins a la del Tyne, de sud-oest a est. Per sobre d'aquesta línia el terreny és muntanyós, constituït per massissos antics de roques dures separats per planes. Les costes de l'illa són molt variades: hi ha costes de planes al·luvials i aiguamolls, d'altres marcades per penya-segats, rocalloses i altres amb badiesarenoses.
Els rius més extensos del vessant occidental de la Gran Bretanya són el Severn i el Clyde; els més extensos del vessant oriental són el Tàmesi, l'Ouse, el Trent, el Tyne, el Tees, el Tweed, el Forth i el Tay.

SUPERFÍCIE
La superfície del Regne Unit es de 244.820km². Espanya té una superfície més gran, més o menys el doble, exactament de 505.956 km². Catalunya té una superfícies de32.000 km². Així doncs el país més gran d’aquests tres seria: en primer lloc Espanya, en segon lloc el Regne Unit i finalment hi hauria Catalunya.

CLIMES
Les temperatures poden variar considerablement entre el nord i el sud. En general el Regne Unit té un clima temperat i humit moderat pel Corrent de l'Atlàntic Nord i per la proximitat al mar. Els estius solen ser calorosos i a la vegadahumits; els hiverns són moderats i ofereixen unes temperatures suficientment adequades per realitzar activitats a l'aire lliure durant tot l'any. El clima del Regne Unit pot ser imprevisible i bastant sovint ventós i plujós. La pluja de la Gran Bretanya és llegendària, però a la pràctica no plou més de dos o tres hores seguides cada cop i alguns cops parts del país romanen seques durant setmanes,especialment a l'est. Més comú és el fet que estigui tapat o ennuvolat.
POBLACIÓ
Actualment al Regne Unit hi ha aproximadament 61.838.154 habitants.
La població a l'actualitat viu als quatre comtats, tot i que hi ha una tendència a la baixa com a conseqüència de la migració en busca del treball. Aquesta migració es fa generalment al sud i especialment a la capital (Londres). Pel que fa a ladistribució de la població la majoria viuen a les ciutats i com a conseqüència, es concentra gran part al sud de la regió sobretot al voltant del riu Mersey i al sud de Yorkshire. La resta de la població es troba dividida entre les més modestes ciutats del nord-est.
PRINCIPALS RECURSOS I ACTIVITATS ECONÒMIQUES
L'economia britànica segueix el model anglosaxó: la liberalització econòmica, el lliuremercat, impostos i regulacions mínimes. És la cinquena economia més gran del món, la segona d'Europa després d'Alemanya.
L'agricultura representa únicament l'1% del PIB i està fortament mecanitzada. En la indústria, les principals activitats són la maquinària, el material de transport i els productes químics. En la mineria les tradicionals mines de carbó en forma d'hulla van subministrar a les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS