INGLES

Páginas: 5 (1129 palabras) Publicado: 17 de noviembre de 2013
1. Descriu l'argument de la pel·lícula breument.
La pel·lícula comença amb l'arribada d'Etienne, un home que arriba a un poble miner de França en recerca de feina. Aquest aconsegueix feina gràcies a Toissant Maheu, amb qui desenvolupa una gran relació. Etienne en començar a treballar a la mina queda sorprès per les condicions a les quals estan sotmesos els obrers i les injustícies que han desuportar..
Etienne es disposa a parlar amb el director de la mina perque millorin les condicions laborals dels miners, pero aquest s'hi nega i Etienne acabarà encapçalant una vaga obrera on la majoria de treballadors no aniran a les mines i s'ajudaran els uns als altres per a poder sobreviure en el temps de la vaga.
El director de la mina contracta a treballadors belgues perque aquesta noestigui sense funcionar, i mentre que els soldats protegeixen als treballadors perque els miners del poble no es revelin contra ells, pero aquests no fan cas i en intentar revelar-se els soldats maten a Maheu.
Un temps més tard la falta de menjar porta a que la gent comença a morir de gana, i els miners decideixen posar-se a treballar un altre cop, inclòs l’Etienne.
Així el primer dia de feinadesprès de la vaga, mentre que els miners estan treballant, un anarquista provoca un atemptat dins la mina, fet que va provoca molts morts, també la de la filla i el fill de Maheu.
La pel·lícula acaba amb la tornada a la vida normal dels treballadors ja que les vagues no havien donat fruit tot i que els pensament dels treballadors seguien sent el mateix.

2. Realitza un anàlisi comparatiu entre lescondicions laborals i socials d'aquella època i l'actualitat.
Els miners d'aquella època treballaven des d'abans que sortís el sol fins la tarda, durant aquesta jornada només podien parar per a menjar alguna cosa a l’hora de dinar, però era un temps molt reduït. Actualment les jornades laborals normalment són de 8 o 9 hores com a màxim en les quals tens petits descansos per a poder menjar algunacosa o simplement descansar.
En les mines els salaris es pagaven per vagoneta, és a dir el sou s’havia de repartir entre tots els integrants que la formaven. A més hi havien molts tipus de sancions, tant econòmiques com càstigs físics si feies alguna cosa malament, fet que produïa la reducció del sou. Avui en dia els salaris són individuals, a més no solen existir aquestes sancions econòmiquessi realitzes algun error en la teva feina, ni tampoc hi han càstigs corporals.

Els nens començaven a treballar a partir dels 8 o 9 anys sense haver estat escolaritzats, cosa que actualment està prohibida, ja que els nens han d’anar obligatòriament a l’escola fins als 16 anys, edat en la qual poden començar a treballar.
Pel que fa als riscos laborals als que estaven sotmesos els miners erenmolt elevats, ja que les mines no eren segures i podien desplomar-se en qualsevol moment i estaven envoltats de molts gasos tòxics que podien provocar-los la mort. En canvi ara els riscos laborals no solen ser molt elevats, i si ho són tens una assegurança per si et passa qualsevol cosa perque et puguin atendre.

3. Analitza les ideologies de la classe obrera i els seus grups socials a partirdels següents monòlegs:
A – “El obrero solo no es nada, pero unido representa una fuerza. Hemos de crear una sección en Montsou”. (Marxisme)
Una persona sola no pota conseguir canviar el sistema en el que estaven sotmesos, pero si aconseguien unir-se podrien obtener millors resultats.
B- “Una mina cuesta un millón y medio de francos. ¿Sabes lo que cuesta sacar un beneficio mediocre de estainversión? No te has enterado de que la mayoría de las compañías mineras de Francia están en quiebra. La compañía tiene tanto que perder como vosotros”. (Burgesia)
Els directors de les companyies nomes es preocupaven d’obtenir el màxim benefici sense tenir en compte les condicions en les que estaven sotmesos els seus treballadors i els sous que aquests cobraven.
C- “La Associación Internacional de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS