Ingles

Páginas: 8 (1963 palabras) Publicado: 18 de agosto de 2014
56.RENAIXEMENT.CONTEXT HISTÒRIC@

ETIMOLOGIA:
Renaixement = “tornar a nèixer”.Repre­sentà el renéixer de les formes característiques de l'art clàssic -és a dir, el de Grècia i Roma ­després d'un parèntesi de gai­rebé un Mil.lenni

CRONOLOGIA(Períodes):
Cronològicament, el Renaixe­ment es pot dividir en dues etapes: la primera, amb l'hegemonia de Florèn­cia, correspon a l'art que esrealitza a la segona meitat del segle XV i s'a­nomena Quattro­cenlo, i la segona eta­pa, amb predomini de Roma, que engloba les realitzacions del segle XVI i s'anomena el Cinquecento

El terme «manierisme» prové de la paraula italiana «maniera), i s'utilitzà en un principi per fer referència als pintors que pintaven «a la manera» (és a dir, imitant l'estil) de Rafael, Miquel Àngel. etc. Aquestatendència es desenvolupà a Itàlia al segle XVI.

LOCALITZACIÓ GEOGRÀFICA:
El Renaixement va néixer a Florència (Itàlia) al principi del segle XV; durant la primera meitat del segle següent es va estendre per la resta d'Europa.ç

REACCIÓ I CRÍTICA.
Els seus re­presentants menyspreaven l'art posterior al clàssic.
(El terme «gòtic» fou utilitzat per primer cop durant el Renaixement perreferir-se pejorativament a l'art de l'edat mitjana, que es considerava bàrbar i inferior en comparació amb l'art clàssic).

ANTECEDENTS: (V.etimologia...)
Els artistes troben en el món clàssic una gran font d'inspiració, ja que l'art de Grècia i Roma serà considerat constantment com l'ideal de la perfecció. De l'art clàssic els artistes prendran els models per a realitzar les seves obres. Esdescobreixen runes del món greco­romà que fomenten aquesta tendèn­cia. S'adopta el model artístic de l'an­tiguitat i s'estudien els diferents ordres clàssics i els cànons que regien l'art a Grècia i a Roma, encara que aviat hauran de superar-los per a adaptar­se a les necessitats dels nous temps.


INFLUÈNCIES: en l’art neoclàssic,
En aquest moviment@, nascut a Itàlia al segle XV í propagat per totEuropa al segle XVI, hi trobem molts dels trets que caracteritzen la nostra civilització actual Els artistes del Renaixement van buscar la bellesa en la proporció í l'equilibri, en la finor del dibuix í en la riquesa del color.
 


CONTEXT IDEOLOGIC I CULTURAL:
Van sorgir en aquesta època les noves doctrines humanistes que donarien a l'home la seva autèntica dimensió, tant espiritual comuniversal i, així, del teocentrisme predominant a l'Edat Mitjana es va passar al desenvolupament de l'antropocentrisme de l'Edat Moderna.

Humanisme racional:l(s.XV)
Durant el Renaixement va ser l'home qui dominava els edificis perquè els artistes els concebien I els construïen prenent com a base les proporcions humanes.
L'equilibri entre les dimensions de la planta i les de l'alçària respon auna exigència humana segons la qual les dimensions verticals no han de predominar sobre les horitzontals.
La figura clau per entendre el Renaixement la dóna l'humanista. Els humanistes, que són els filòsofs i investigadors de l'època, proposen una nova mentalitat per a l'home basada en la llibertat i la raó.
L'home és el centre de tot, la mesura de totes les coses.
Cada home, individualment,és important.
Cal que gaudeixi de la llibertat de decisió. Cal que destaqui gràcies a la seva pròpia personalitat.
Ha de ser un home liberal, en el sentit d'estar disposat a acceptar la llibertat en el pensament dels altres homes.
S'afirma el paper de l'home com a protagonista de la Història.


CONTEXT ARTÍSTIC:

Un conjunt de descobriments revolucionaris tingueren lloc en aquestperíode: la perspectiva (un conjunt de regles matemàtiques i gràfiques que permetia re­produir sobre el paper, o qual­sevol suport bidimensional, l'as­pecte tridimensional de la rea­litat), la pintura a l'oli, la pre­paració dels frescs mitjançant canons, l'ús de tirants metàl-lics als arcs, etc.

*Paper difusor de la imprenta.
* Al Renaixement les obres es presenten com una unitat.
* Es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS