Ingles

Páginas: 4 (837 palabras) Publicado: 30 de enero de 2013
Abans del diluvi. Mesopotàmia 3500-2100 aC
Activitat:

1. Quin és el mite fundacional d’aquesta cultura i com va ser reinterpretat i incorporat a cultures que es desenvolupen posteriorment?La Mitologia mesopotàmica, és el nom col · lectiu donat a les mitologies de les civilitzacions mesopotàmiques anteriors a la civilització persa: sumèria, acadia, assíria i babilònica.
Els sumerisvan practicar una religió politeista, amb déus antropomòrfics que representaven forces o presències al món, tal com ho faria més endavant la civilització grega. En les seves creences estableixen que elsdéus originalment van crear als éssers humans perquè aquests els servissin d'esclaus, però els van alliberar quan van ser massa.
Moltes històries en la religió sumèria apareixen homòlogues a leshistòries en altres religions de l'Orient Mitjà. Per exemple, el relat bíblic de la creació de l'home, la cultura de Los Elamitas, així com la narrativa del diluvi universal com la Uru-ul -la (ciutatoriginal.) i l'arca de Noè s'assembla molt a les històries assíries, o altres com la creació del món (An deu del cel,Ki desa de la terra).
  Els déus sumeris tenen representacions similars en religionsacadias, cananitas i d'altres cultures. Algunes de les històries també tenen els seus paral · lels grecs, per exemple, el descens d'Inanna l'inframundo (Irkalla) s'assembla a la història de Persèfone.2. Context geogràfic i cronològic

Fa uns 5.500 anys, en el que avui és el sud de l'Iraq, els pobles mesopotàmics que parlaven sumeri i acadi van crear les primeres ciutats.
La primeraorganització territorial va sorgir, des de principis del IV mil · lenni a. C.
 
Amb la primera ciutat, Uruk, es va crear la primera xarxa de comunicacions, es van desenvolupar jerarquies socials(monàrquic o imperial), l'escriptura, el càlcul, les unitats de mesura del temps i l'espai.
 
La importància que aquests avenços han tingut en els segles posteriors ha fet que durant molts anys els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles
  • Ingles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS