"Iniciació A La Sociologia" - Peter Berger

Páginas: 4 (983 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2012
PRIMER ASSAIG
INVITACIÓ A LA SOCIOLOGIA, UNA PERSPECTIVA HUMANÍSTICA
PETER L. BERGER


En primer lloc és convenient explicar en quines situacions sociològiques ens mourem per tal de podersituar-nos en el context del tema el qual farem referència.
L’individu es mou per una societat plenament envestida de sistemes de poder i prestigi perfectament delimitats. Un cop l’individu sap quin és elseu lloc, també comença a veure que ell no pot fer-hi gran cosa.
Per tal de que hi hagi un cert ordre social, caldrà centrar-nos en els termes de “control social” i “estratificació social”. Elcontrol social fa referència als diversos mitjans de què disposa la societat per tal de tenir controlats als seus membres més desobedients i arbitraris (violència i la seva amenaça, controls polítics ilegals i pressions econòmiques). Els organismes encarregats de vetllar pel compliment de la llei solen ser corruptes i relativament poc eficients. Per altra banda, l’estratificació social fa referència aque a tota societat podem trobar diferents nivells de poder, prestigi o privilegis. Tota societat té un sistema de jerarquització, de classificació. És el que venim a denominar com a sistema declasses, determinat per criteris econòmics.
Per acabar d’entendre com funcionen les estructures socials, cal parlar del concepte d’institució. Una institució proporciona mecanismes i maneres de fer através de les quals la conducta humana es veu definida i obligada a seguir unes pautes. Jo em pregunto, aquestes pautes, són les úniques possibles a seguir? Estic d’acord en que l’estructurainstitucional de la societat proporciona els models als quals s’han d’adaptar les nostres accions. Però, i si davant de qualsevol situació, una persona sent que no està fent realment el que vol i per tant,s’està enganyant a ell mateix? S’està deixant enganyar per la societat. A cas aquesta persona ha de seguir aquestes pautes i anar en contra de la seva pròpia voluntat, només per no sortir-se del rol que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Introduccion a la Sociologia
  • Imágenes De La Sociología, Peter Berger
  • Resume del libro Introducción a la sociologia de Peter Bergue
  • Peter berger. invitación a la sociologia
  • peter berger
  • sociologia berger
  • Peter Berger & Thomas Luckmann
  • Sociedad de peter berger

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS