Iniciación al waterpolo

Páginas: 16 (3997 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2011
INDEX
Introducció 2

Mètode de treball 3

Sessió 1 4

Sessió 2 8

Sessió 3 11

Sessió 4 13

Sessió 5 15

Sessió 6 17

Sessió 7 19

Sessió 8 22

Conclusions 24

Bibliografia 25

INTRODUCCIÓ

Amb aquesta unitat didàctica pretenem acostar el waterpolo a aquells que sentin algun tipus d’interès per aquest esport. La idea es ques’orienti cap a nedadors molt joves o alumnes de cursets de natació, ja sigui en clubs o piscines municipals, per tal de donar-l’hi a conèixer el waterpolo, i així crear-li un interès perquè s’apunti a un equip, per exemple.

La unitat està dirigida per a nens de entre 8 i 11 anys, que aproximadament correspondria a l’etapa dels benjamins, de manera que els tipus d’exercicis que apliquem seransimilars als d’aquesta categoria.

En les 8 sessions pretenem mostrar al nen tots els continguts bàsics per poder jugar a waterpolo, de manera que es pugui desenvolupar amb uns mínims en un partit.

MÈTODE DE TREBALL
Les sessions estan orientades a jugadors novells, nens sense cap experiència en waterpolo, però amb coneixements bàsics del medi aquàtic.
Les sessions, que duraran al voltantd’uns 60 minuts, estan estructurades en 3 parts:
• Escalfament (10-15 minuts)
• Part nuclear (35-40 minuts)
• Tornada a la calma (10-15 minuts)

La nostra intenció principal, a banda de que els nens coneguin el waterpolo i els seus continguts més bàsics, es que s’ho passin bé a l’aigua i que vulguin tornar a jugar a waterpolo, ja sigui entrant a un club, o com a activitatd’oci.

Les sessions estan organitzades de manera progressiva, des dels continguts més bàsics, com són el domini del medi aquàtic o de la pilota, fins al més complexa, que és el joc real de 7c7. D’aquesta manera el nen veurà el seu progrés i a cada sessió aprendrà nous conceptes, a més d’assentar els de les sessions anteriors.

És important que abans de entrar a treballar els conceptesprincipals es faci un bon escalfament, no només per a adaptar el cos per a l’activitat que es farà a continuació, sinó també des d’un aspecte de condició física, ja que si no estan acostumats a molta exigència a l’aigua, els hi costarà molt aguantar tota la hora en les primeres sessions, però a partir de la tercera o quarta notaran molt menys la sensació de fatiga.

També és important guiar elsestiraments després de cada sessió, ja que els nens no tenen l’hàbit de fer-ho i és molt important, ja que a l’aigua, i en concret en el waterpolo, l’articulació de l’espatlla pateix molt, tant en el nedo com en les accions tècniques, ja que requereix un grau de moviment molt ampli. Durant els estiraments aprofitarem també per fer un petit exercici de reflexió al grup sobre els continguts treballats,les dificultats que es van trobant, les seves sensacions sobre el seu progrés, etc.

Com que treballem amb nens haurem de tenir en comte molts aspectes. Serà important que els jugadors que tenen funcions diferents estiguin perfectament diferenciats pel color dels casquets. Aquest requisit és imprescindible perquè els nens s’acostumin a utilitzar tàcticament la informació recollida pel campvisual.
Un altra aspecte bàsic, serà que nosaltres serem els principals motivadors del nen per a la pràctica del waterpolo, per tant tenim un altra paper a part del de l’educador, que és el de motor motivacional.

SESSIÓ 1

SESSIÓ 1

Objectiu: Aprendre a dominar el medi aquàtic amb els continguts específics de waterpolo

ESCALFAMENT (15 minuts)

Col·loquem a tots els nens al llarg dela banda ampla de la piscina:

1. 10 piscines de escalfament, estil lliure.

2. Dues sèries de dos piscines de crol estil waterpolo (amb el cap aixecat, colzes alts, freqüència de braços alta, etc.) i dues piscines de troudgeon (Crol de waterpolo, però amb cames de braça => 1 batuda de cames per cada 2 braçades)

3. Dues sèries de dos piscines d’esquena estil waterpolo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Waterpolo
  • waterpolo
  • waterpolo
  • Waterpolo
  • Waterpolo
  • Waterpolo
  • waterpolo
  • Que Es El Waterpolo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS