Iniciació esportiva

Páginas: 22 (5412 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2012
Índex

Introducció3
La iniciació esportiva4
Objectius de la iniciació esportiva al futbol6
Etapes de la iniciació esportiva al futbol8
Psicologia aplicada al futbol d'iniciació (Aprenentatge)11
Psicologia aplicada al futbol d'iniciació (Motivació)18
Didàctica aplicada al futbol d'iniciació21
El futbol 722
Conclusions24
Bibliografia25

1 IntroduccióAquest treball que ara us presento tracta sobre, com el títol reflexa, la iniciació esportiva en nens de 6 a 16 anys.
Estarà basat en el meu treball com a monitor de futbol base, de categoria aleví corresponent a nens de 10 i 11 anys.
En aquesta categoria, a partir d'aquesta temporada 2010/2011 es juga a una variant adaptada del futbol que es veu per televisió, anomenat futbol 7.
Es per aixòque, al ser una variant de l'esport en sí es molt útil per practicar durant la iniciació esportiva en els nens. I per això es l'eix vertebrador al qual va dirigit aquest treball.

El treball es dividirà en dos grans blocs. El primer fa referència a la iniciació esportiva en general, com a mena d'introducció a l'altre bloc, que es l'aplicació d'aquesta iniciació esportiva en l'esport del futbol.
Enla primera part s'exposarà la idea d'iniciació esportiva, on i com es practica.
En la segona aquesta teoria es veurà reflexada en el futbol 7, i s'explicaran els objectius, les etapes i sobretot la psicologia, o sigui, l'aprenentatge i l'ensenyament.

Per acabar amb la introducció us parlaré de perquè he escollit aquest tema.
El tema de la iniciació esportiva i el tracte amb nens petitssempre m'ha interessat. Aquesta es la principal motivació alhora d'escollir aquest treball.
Porto tres anys ficat en aquest mon de fer aprendre un esport a un nen. Vaig començar amb nens de 7 i 8 anys (pre-benjamins) i ara estic amb un equip de nens de 10 i 11 anys.
Aquest treball també m'ajudarà molt per endinsar-me en temes que no tinc tant controlats, com ara la metodologia, i millorar per fermillorar als nens.
Veure com avancen els nens dia a dia, les ganes d'aprendre que tenen i el que n'aprens tu d'ells fa que quan comences no puguis parar i deixar-ho.

2 La iniciació esportiva?

El concepte d'iniciació esportiva ha sigut definit per molts experts de diferent manera.
Per Domingo Blàzquez es coneix per iniciació esportiva el període en que el nen comença a aprendre de formaespecífica la pràctica d'un o més d'un esport.
Sánchez Bañuelos va més enllà i diu que un nen està iniciat quan es capaç de tindre uns moviments bàsics a realitzar en l'activitat esportiva en situació de joc o en competició.
Una altra definició és la donada per Hernández Moreno que la explica com el procés d'ensenyament-aprenentatge, seguit per un individu, per l'adquisició del coneixement i lacapacitat d'execució a la pràctica d'un esport, des que comença a prendre contacte amb aquest fins que pot practicar-lo correctament.
La primera definició és veu d'una vessant més sociològica o de procés per pertànyer a un grup o equip.
La segona va més encaminada a les capacitats d'un nen per enfrontar-se a un altre amb alta eficàcia, o sigui la competició.
En canvi, la tercera definició estàvinculada a la vessant educativa on l'important es que el nen tingui uns coneixements.
2.1 On es practica?
La iniciació esportiva es especialment practicada en les escoles d'educació infantil i primària. En aquests centres la definició de Hernández Moreno, més orientada a l'educació, és la que correspon.
La motivació del mestre d'educació física a les escoles es la de formar als seus alumnes i notreure un determinat rendiment, en diferents esports.

També es practica en club esportius on només s'ensenya un sol esport. El tècnic encarregat de dur a terme aquesta pràctica està més influenciat pel resultat immediat que pel desenvolupament potencial personal de l'alumne.
En la iniciació esportiva a un club trobem la competició, tant individual com per equips.

DIFERÈNCIES ENTRE LA...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • esport
  • Esport Adaptat
  • Campus Esportivo
  • entitat esportiva
  • valors esport
  • PSICOLOGIA ESPORTIVA
  • Las tacticas del esport
  • Iniciaciativa educativa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS