Inicis del rock

Páginas: 8 (1984 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2011
Curs: 3er Eso A
Matèria: Música

Index
La música rock, o Rock......................................pàg 1

Història.............................................................pàg 1

Cronologia i evolució........................................pàg 2

Anys '50............................................................pàg 2

Anys'60............................................................pàg2

Anys '70............................................................pàg 3

Elvis Presley (anys '50).....................................pàg 4

Els Beatles (anys '60)........................................pàg 5

Led Zeppelin (anys '70)....................................pàg 6

Opinió personal...............................................pàg7Biografia..........................................................pàg 7

Agraïments......................................................pàg 7

La música rock, o Rock
És un estil musical que evolucionà a partir del Blues. El nom rock avui en dia s'aplica a molts altres estils, en particular quan un grup de música porta una o més guitarres elèctriques, una bateria, solistes vocals i, molt freqüentment, un baix elèctric.La música rock o només rock és un gènere musical contemporani encaminat a englobar cadascun dels diversos gèneres musicals derivats del rock and roll. Sol interpretar-se, entre altres molts instruments que ocasionalment s'addicionen, amb guitarra elèctrica, bateria i baix elèctric. Molts estils de música rock també empren instruments de teclat com l'orgue, el piano o els sintetitzadors. Lamúsica rock normalment té un fort contratemps, i sovint se centra en la guitarra, tant elèctrica com acústica.

1 Història

El primitiu rock es deriva d'una gran quantitat de fonts, principalment blues,rhythm and blues i country, però també del gospel, pop tradicional, jazz i folk. Totes aquestes influències combinades en una simple estructura musical basada en blues "que era ràpida, dansable iencomanadissa".

Vora mitjans del segle XX, una sèrie de músics, grups i solistes van revolucionar el món de la música amb l'acceleració dels ritmes del blues. Entre ells, Elvis Presley passaria a ser reconegut com el rei del rock.

La història del Rock and Roll neix als Estats Units a finals de la dècada dels 40. Les arrels del nou gènere podem trobar-les al Blues, una música negra nascuda afinals del segle XIX com a crit d'alliberament per part dels esclaus africans. En la seua forma més popular i estesa, el blues està estructurat en dotze compassos, i utilitza tres acords diferents. Les lletres contenen temàtiques de desamor, reflectint el dolor de l'autor i -originalment- la duresa de la vida dels afroamericans de les acaballes del segle, per mitjà d'una interpretació plena desentiment.

El terme Rock & Roll fa potser referència als moviments rock, endavant i endarrere, i roll, d'un costat a l'altre, emprats pels mariners durant segles per a definir els moviments d'una embarcació. "Roll", però, també formava part de l'argot afroamericà per expressar els conceptes "ballar" i "sexe". El terme va entrar en la música Gospel i molt després va ser utilitzat per descriure laforma de ballar del Rock & Roll. Els primers grups interpretaven balades romàntiques suaus, però la vessant que va guanyar més popularitat va ser una barreja de Rock & Rolli Hillbilly, un estil de música practicat al Sud dels Estats Units que va donar lloc al Rockabilly. Elvis Presley va ser el màxim exponent d'aquest estil i un dels grans mites del Rock & Roll originari. L'any 1954 és considerat comel del naixement oficial del nou gènere musical.

1

1 Cronologia i evolució

La música rock té les seves arrels en l'era del rock and roll i del rockabilly dels anys 1950. A finals dels anys 1960, la música rock es combinà amb la música folk per crear el folk rock, amb el blues per crear el blues rock i amb el jazz per crear el jazz rock fussió, i sense una marca de temps per crear el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rock
  • El Rock
  • rock
  • rock
  • El Rock
  • rock
  • Rock
  • La Era Del Rock

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS