Innovació Social en la Cooperació Descentralitzada al Desenvolupament

Páginas: 11 (2705 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013
Innovació Social en la Cooperació Descentralitzada al Desenvolupament
Roger Navarro Domenichelli
Professor Associat del Departament de Psicologia Social
Facultat de Psicologia
Universitat de València-EG
Avgda. Blasco Ibañez nº 21, 46010 València.
Adreça electrònica: Rogelio.navarro@uv.es

Resum
El desenvolupament és unm concepte o categoria complexa que avui sol adjectivar-es amb elsconceptes “humà o sostenible”, per a destacar que existeixen mínims de condicions i qualitat de vida, així com guareix i protecció del medi ambient i de renovabilitat i ús d'energies i recursos, que són imprescindibles per a qualsevol acció que vulga inserir-s'en processos de desenvolupament amb continuïtat.El concepte d'innovació social es refereix a idees, estratègies i accions orientades a laresolució innovadora de necessitats socials de divers tipus, centrades generalment en l'enfortiment de la societat civil i la vida comunitària, que atenen -de manera no excloent- qüestions tals com a salut, educació, condicions de habitatge, transport i medi ambient. En este sentit es pot considerar que el terme ‘innovació social’ és adequat i incloent per a al•ludir a les accions de ‘inclusiósocial’ stricto sensu com també a aquelles que suposen l'èmfasi en el social i la millora de la qualitat de vida de manera universal, més enllà de la focalització cap als sectors més vulnerables de la població.
Paraules clau: Cooperació Internacional al Desenvolupament, innovació social, capital social.
.
Abstract

Development is a complex concept or category today only adjectives with the conceptsof "human or sustainable", to highlight that there are minimum conditions and quality of life as well as care and protection of the environment and use of renovabilitat energy and resources that are essential to any action which seeks to fit into development processes continuously.
The concept of social innovation refers to ideas, strategies and actions aimed at resolving innovative social needsof various kinds, which generally focus on strengthening civil society and community life, serving on a non-exclusive, issues such as health, education, housing conditions, transport and environment. In this sense we can consider that the term 'social innovation' is appropriate and inclusive to refer to the actions of 'social inclusion' strict sense as well as those involving the social emphasisand improving the quality of life so universal, beyond targeting the most vulnerable sectors of the population.

Keywords: International Development, social innovation, social capital.

La Cooperació Internacional al Desenvolupament

La cooperació internacional per al desenvolupament s'ha convertit en una eina, cada vegada més necessària, per a contribuir a recolzar la resolució delsproblemes específics del desenvolupament, fomentar el benestar i enfortir les capacitats locals i nacionals de poblacions vulnerables dels països del Sud. Per tant, es concep la Cooperació Internacional per al Desenvolupament (CID) com la mobilització d'aquelles accions i/o recursos financers, tècnics i humans que tenen com a propòsit contribuir a la promoció de tot allò que s'entén com adesenvolupament. Inicialment fitat a l'àmbit econòmic, el sistema internacional de cooperació al desenvolupament s'ha anat organitzant gradualment amb una visió multilateral de les relacions interestatals, a causa de la multitud de factors que condicionen el curs econòmic d'un país (polítics, culturals, institucionals, etc.) i de les modificacions que ha experimentat l'economia mundial.
No obstant açò, eldesenvolupament té moltes interpretacions, sentits i significats que depenen de la perspectiva de qui ho interpreta i aplica. A més, pot anar acompanyat de molts adjectius (econòmic, sustentable, local, rural, endogen, humà, etcètera) que contribueixen a la vaguetat del concepte Per tant, la Cooperació Internacional per al Desenvolupament (CID) al•ludeix als fluxos d'intercanvi no lucratius que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recerca, desenvolupament i innovacio tecnologica
  • CUESTIONARIO INNOVACIO N SOCIAL
  • Desenvolupament social de l'infant
  • Desenvolupament Afectiu, Social I De La Personalitat
  • Disseny, Desenvolupament I Innovació Del Currículum
  • Medell n exportar sus casos de innovaci n social
  • Cooperació
  • Desenvolupament

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS