Inquisicio

Páginas: 3 (666 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2011
- Que es la inquisició?
La inquisició va ser una institució judicial creada pel Pontífex Romà Innoceci III l'any 1215 per lluitar en contra de les heretgies.
El terme Inquisició fa referència adiverses institucions dedicades a la supressió de la heretgía majoritàriament en l'ambit de l'Església Catòlica, encara que també va haver-hi un tribunal del mateix gènere entre el calvinisme i altresdenominacions protestants. La heretgía en l'era medieval moltes vegades es castigava amb la pena de mort, i d'aquesta es deriven totes les altres.
La Inquisició medieval va ser fundada al 1184 a lazona de Llenguadoc (al sud de França) per combatre la heretgía dels càtars o albigesos, que al 1249 es va implantar també en el regne d'Aragó (va ser la primera Inquisició estatal) i que en l'EdatModerna, amb la unió d'Aragó amb Castella, va ser estesa a aquesta amb el nom d'Inquisició espanyola (1478-1821), sota control directe de la monarquia hispànica, l'àmbit de la qual d'acció es va estendredesprés a Amèrica; la Inquisició portuguesa (1536-1821) i la Inquisició romana (1542-1965). Encara que als països de majoria protestant també va haver-hi persecucions, en aquest cas contra catòlics,contra reformadors radicals com els anabaptistes i contra suposats practicants de bruixeria, els tribunals es constituïen en el marc del poder real o local i no van constituir una institució específica- Perque es va fer?
- Quines conseqüencies va tenir?
- Metodes de la inquisició
Encara que els mètodes de tortura variaven segons l'època i els països on va funcionar la inquisició, a Espanya-d'acord al codi d'Instruccions de Tomás de Torquemada- la tortura es desenvolupava en cinc etapes:

La primera etapa era l'amenaça, la qual consistia a descriure-li al presoner la terrible tortura queli esperava de mans dels seus cruels botxin.

La segona etapa era el trajecte cap a la càmera de tortura. Lenta i *ceremonialmente, es conduïa al presoner a aquella *tétrica habitació, il·luminada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • inquisicio
  • Inquisici N
  • Inquisici N
  • La Inquisició
  • NUEVA INQUISICI N
  • Inquisici N En M Xico
  • Museo De La Inquisici N
  • Reflexio Sobre La Inquisicio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS