inside job

Páginas: 4 (896 palabras) Publicado: 4 de abril de 2013






Aquest documental anomenat “Inside Job” tracta sobre la crisis economica mundial que va tindre lloc a l'any 2008 i que encara continuem patint.

El documental comença parlant sobreel impactant cas de Islàndia. Un país amb un alt nivell de vida amb poca desocupació i poc deute, bon sistema educatiu i de sanitat, poc desempleo...

En el 2000 s'inicia una política dedesregularització desastrosa per a l'economia i per al medi ambient. El govern islandés dóna autorització per a l'explotació de les terres per a obtindre alumini i per a la construcció de plantes geotèrmiques,la qual cosa va suposar importants danys al medi ambient.

D'altra banda, es van privatitzar els 3 bancs mes importants. Estos bancs comencen a demanar diners de bancs estrangers en una quantitat10 vegades superior als diners que tènia Islàndia, per la qual cosa ràpidament passa de ser un país amb unes condicions ideals a convertir-se en un país endeutat.

Seguit d'esta introducció sobreIslàndia, el documental contínua amb les següents cinc parts:

Com arrivem fins ací?
La bambolla
La crisi
La responsabilitat
On ens trobem ara


1. COM ARRIVEM FINS ACÍ?

En esteapartat es parla dels canvis que ha patit el sector financer al llarg dels anys.

Després de la gran depressió d'EUA (crisi del 29) es viuen 40 anys de creixement. La majoria dels bancs eren negocisque no podien especular amb els diners dels seus clients. També existien bancs d'inversió formats per persones amb diners que invertien el seu propis diners en bossa i en bons. Però, en definitiva,estava tot molt regulat.

En els anys 80, amb Ronald Reagan, és quan es desregularitza la banca d'inversió. En esta etapa els banquers comencen a ocupar llocs claus i a fer-se rics.

En 1998, escrea Citigroup, que és la companyia financera més gran del món, naixent de la unió entre un banc minoritari i un banc d'inversió, la qual cosa estava prohibit.

En 2001, amb Bush el sector...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Inside job
  • inside job
  • Inside Job
  • INSIDE JOB
  • Inside Job
  • Inside Job
  • TE INSIDE JOB
  • Inside job

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS