Instalacion

Páginas: 45 (11133 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2012
1. -------------------------------------------------
MEMÒRIA
1.1 INTRODUCCIÓ
1.1.1 Objectiu de treball
El 2 d'Agost de 2002 el Consell de Ministres va aprovar el Reglament Electrotècnic per Baixa Tensió (Reial Decret 842/2002) que afecta les instal·lacions elèctriques connectades a una font de subministrament de baixa tensió, de manera que es preservi la seguretat de les persones
i elsbéns, s'asseguri el normal funcionament de les instal·lacions, i es previnguin les
pertorbacions en altres instal·lacions i serveis. A més, el Reglament aprovat pretén
contribuir a la fiabilitat tècnica i l'eficiència econòmica de les instal·lacions.
L’objectiu del treball és familiaritzar-se amb les instal·lacions elèctriques més comunes. Hem intentat, a través d’un cas real, aplicar lanormativa específica, conceptes explicats a classe, dimensionar les instal·lacions plantejades a les pràctiques, indicant els aspectes més rellevants a tenir en compte en una edificació mitjançant la memòria descriptiva, fotografies, càlculs, plànols, i esquemes elèctrics unifilars per tal que es pogués portar a terme i evidenciant els punts no satisfactoris amb la vigent normativa. Es proposadissenyar la instal·lació elèctrica d’un edifici plurifamiliar en el que s’han detallat les instal·lacions d’enllaç (CGP, LGA, CC, DI) serveis comuns i detallar la instal·lació interior d’un dels habitatges. Per portar a terme el treball s’ha anat fent continues referències a la Guía tècnica, aquesta encara que no té un caràcter vinculant, ha sigut aprovada per la Direcció General de Política Tecnològica,i té per finalitat facilitar l’aplicació pràctica de les exigències que estableix el Reglament i de les seves instruccions tècniques complementaries.
Així s’aniran realitzat els passos en acord amb els capítols de la Guia: el primer pas serà realitzar el càlcul per portar a terme la previsió de potencia per a cada sector, per arribar a diferents conclusions, com per exemple si existeix lanecessitat de l’instal·lació d’un centre de transformació, on s’ha de col·locar aquest; també es vol arribar esbrinar la quantitat de comptadors necessaris per el correcte funcionament de l’edifici i quin sistema d’agrupació és el més correcte.
El segon pas serà dimensionar el cablejat d’acord amb la potència calculada i la longitud corresponent segon s’hagin col·locat els comptadors i el CT. Aquestasecció anirà en funció de la potència que necessiti cada circuit, per tant és un pas previ indispensable la previsió de càrregues. S’ha de tenir en compte que la línia general d’alimentació serà trifàsica i les derivacions individuals monofàsiques, per tant la diferencia de voltatge influirà en el càlculs.
L’últim pas serà analitzar la instal·lació interior de l’edifici. Així es fixarà laquantitat de circuits interns necessaris, per fer front a les instal·lacions que s’han d’alimentar. També es dibuixarà l’ordenament elèctric intern de la vivenda, especificant la situació de punts de llum, endolls e interruptors; així com també es farà lo mateix per les zones comunes, les escales i la zona exterior comú als dos edificis del projecte com són els comerços en planta baixa.2.1.2. Equip de treball
El treball ha estat realitzat a partir de l’edifici de l’Avinguda Lluís Pericot nº 49.
S’ha exposat la realitat de l’edifici explicant però, les coses que no compleixen el marc normatiu i adoptant les solucions que convindrien.
El repte es planteja quan es proposen grups de treball de tres components. En el nostre cas a sigut un avantatge ja que tots tres compartim el mateixpis i això a fet possible la bona coordinació del grup i la fàcil accessibilitat a ell i a les seves instal·lacions. La capacitat de sincronització i comunicació a l’hora de treballar serà un dels aspectes amb més pes en el nostre funcionament com a grup. A més, el fet que no hi hagi correccions individualitzades, tot el treball s’ha anat desenvolupant de manera conjunta.
El treball ha sigut...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Instalacion
  • Instalacion
  • Instalacion
  • instalacion
  • instalacion
  • Instalacion
  • Instalacion SUSE
  • instalacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS