Instituto

Páginas: 3 (742 palabras) Publicado: 23 de enero de 2013
ORIGAMI

ÍNDEX

ORIGAMI

L'origami (o papiroflèxia) és l'art japonès del plegament del paper. És originari del Japó(en japonès significa, literalment, "plegar" (oru) "paper" (kami). En català,també es coneix com a papiroflèxia.
La papiroflèxia pot definir-se com una art educativa en què es desenvolupa la creativitat, prenent-la com a passatemps o aplicant-la fins i tot en lesmatemàtiques.
Partint d'una base inicial (quadrats generalment, rectangles, triangles o altres formes, a voltes) s'obtenen figures que poden anar des de senzills models fins a ninots de gran complexitat. Elssubjectes preferits per modelar són animals, altres elements de la natura (flors, arbres, etc) i capses. Es poden fer figures diverses com vaixells, barrets, pingüins, ocellets, avions i gairebé qualsevolcosa que hom tingui traça de fer i imaginació de crear.
L'única norma és que tot s'ha de fer doblegant. No es permet ni trencar ni enganxar. Tot ha d'estar fet d'una sola peça, o es consideraranobres diferents. En català, la figura construïda mitjançant la papiroflèxia es coneix amb el nom de papirola.
Segons la filosofia oriental, l'origami aporta calma i paciència a qui el pràctica,característica comuna de bastants teràpies basades en l'exercici manual.

TIPUS D´ORIGAMIS

Origami d'accióL'origami no només representa figures immòbils, també hi ha objectes mòbils on les figures podenmoure's. L'origami d'acció inclou models que volen, que cal que s'inflin per completar-los o que pressionant o estirant d'alguna part s'aconsegueixi moure la figura, o un tros.
OrigamimodularL'origami modular consisteix a posar una quantitat de peces idèntiques juntes per formar un model complet. Les peces són sovint simples, però el conjunt final pot resultar complex. Molts dels models modularsd'origami són boles decoratives com el kusudama. Tanmateix, la tècnica difereix en què el kusudama permet que les peces es posin juntes fent servir fils o cola.
La papiroflèxia xinesa inclou un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • instituto
  • Instituto
  • instituto
  • instituto
  • instituto
  • Instituto lo
  • INSTITUTO
  • INSTITUTO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS